Unica bundelt kennis voor veilig gebruik gebouwen met 1,5 meter afstand

Publicatie datum
Paragrafen


De maatregelen ter bestrijding van het coronavirus zijn vandaag verder versoepeld. Dat betekent dat ook de bezetting van gebouwen verder toeneemt. Toch zal het gebouwgebruik nog wel enige tijd anders zijn dan men gewend was. Er zijn diverse aanpassingen nodig om de nog altijd geldende basisregels rondom afstand houden en hygiëne na te kunnen leven. Unica heeft de gevarieerde kennis binnen zijn bedrijf gebundeld om daarbij te kunnen ondersteunen.

Organisaties waar medewerkers over het algemeen nog thuiswerken, merken dat de incidentele kantoorbezoeken weer toenemen. Ook zijn allerlei gebouwen die de afgelopen periode gesloten waren weer opengesteld voor bezoekers, zoals in de culturele sector en horeca. De inmiddels welbekende stelregel om altijd 1,5 meter afstand te houden, moet in elk gebouw geborgd kunnen worden. Het is een uitdaging voor elke ondernemer of gebouwbeheerder om een veilige, gezonde omgeving te bieden die vrij is van besmettingsgevaren, maar wel ruimte biedt aan zoveel mogelijk mensen.

Klimaat, energie en onderhoud
Traditioneel is Unica sterk in oplossingen voor het reguleren van het binnenklimaat. Een aangepaste bezetting heeft bijvoorbeeld invloed op de instellingen van uw klimaatvoorzieningen, maar ook op het energieverbruik in uw pand. De aantrekkelijke energieprijzen geven u wellicht zelfs de kans om voor een langere periode te besparen op uw energiekosten. In het plannen van servicebeurten bent u door een aangepaste bezetting misschien zelfs flexibeler dan gebruikelijk, al moet u wel aandacht blijven besteden aan tijdig (wettelijk) onderhoud. Met name de aandacht voor schoon drinkwater is relevant, want door langdurige stilstand van water in leidingen kan er legionellavorming optreden.

Monitoring en ICT-toepassingen
Naast het traditionele portfolio heeft Unica diverse gespecialiseerde oplossingen die juist bij het naleven van de coronamaatregelen kunnen ondersteunen. Als het drukker wordt in uw kantoren en gebouwen, is goede monitoring van de actuele bezetting en de registratie van de aanwezigen cruciaal. Unica heeft daar verschillende oplossingen voor en ontwikkelt tevens gestandaardiseerde apps voor het bewaken en reserveren van de gebouwbezetting. Met de ICT-expertise die Unica in huis heeft, kunnen we ook professionele ondersteuning bieden in het realiseren van een stabiele thuiswerkomgeving waarin uw medewerkers op afstand effectief met elkaar kunnen werken. 

De integrale oplossingen van Unica voor de ‘1,5 meter maatschappij’

✔ Binnenklimaat-optimalisatie
✔ Aanpassing energiecontract
✔ Bijsturen onderhoudsplannen
✔ Advies borging hygiënemaatregelen
✔ Schoon drinkwater
✔ Automatische deuropeners
✔ Virtuele werkplek inclusief Teams
✔ Biometrische toegangscontrole
✔ Crisis communicatie app
✔ Beschikbare werkplek check
✔ Gebruikersregistratie en looproutes
✔ Monitoring & controle services

Meer weten? Download dan de onderstaande brochure en/of neemt contact op met uw contactpersoon binnen Unica of een vestiging bij u in de buurt.