Feenstra neemt woning gerelateerde activiteiten Unica over

Publicatie datum
Paragrafen

Installateur Feenstra neemt de woning gerelateerde installaties van technisch dienstverlener Unica over. Feenstra neemt ruim 5.000 onderhoudscontracten voor woningen over, inclusief het bijbehorende installatiewerk. Het betreft zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers in de regio midden-Nederland. De zes Unica-medewerkers worden ingezet bij Feenstra, waardoor alle banen behouden blijven.

‘De installatietak en de medewerkers komen helemaal tot hun recht in ons op de woningbouw gespecialiseerde bedrijf, waarbij wij ons richten op het beheer en onderhoud van huisgebonden systemen. Daarom heeft Unica ook gekozen om de activiteiten bij ons onder te brengen’, stelt Henjo Groenewegen, algemeen directeur van Feenstra. Feenstra telt in ons land circa een miljoen onderhoudscontracten.

Unica laat bij monde van vestigingsdirecteur Ivo Olde Meule weten blij te zijn met de overname door Feenstra. ‘De overname van de onderhoudscontracten door Feenstra zorgt voor continuïteit voor onze klanten én onze medewerkers en dat is voor ons van groot belang.’ Technisch dienstverlener Unica richt zich op de zakelijke markt en het onderhouden van cv-installaties in woningen past niet meer in de strategie van het bedrijf.

‘De nieuwe klanten kunnen rekenen op een landelijk netwerk van uitstekend opgeleide en gecertificeerde onderhoudsmonteurs en installateurs. En de geruststelling dat we binnen een mum van tijd voor de deur staan in geval van storing. We hebben 800 experts op de weg, dus er is er altijd wel eentje in de buurt’, aldus Groenewegen.

De groei maakt het voor Feenstra makkelijker om efficiënt te kunnen werken. ‘Des te meer klanten we hebben, des te groter bijvoorbeeld onze inkoopkracht. We kunnen aantrekkelijke prijsafspraken met fabrikanten van bijvoorbeeld cv-installaties of beveiligingssystemen. Onze klanten profiteren van deze kortingen waardoor we de aanschaf betaalbaar kunnen houden.’

Meer informatie: www.feenstra.com/zorgelooswonen