Overnames in meet-, regel- en koudetechniek | Jaaroverzicht 2020

Publicatie datum
Paragrafen


Gedurende het opmerkelijke jaar 2020 heeft Unica zijn bedrijvennetwerk met drie bedrijven kunnen uitbreiden. Begin maart werden de bedrijven Numan & Kant en PCT Koudetechniek overgenomen. In december werd ook Van Kempen Koudetechniek aan het bedrijvennetwerk toegevoegd, waardoor Unica nog meer specialistische kennis in huis voor het aanbieden van integrale oplossingen.

Numan & Kant
Op maandag 2 maart 2020 maakte Unica bekend dat meet- en regelspecials Numan & Kant is overgenomen. De productonafhankelijke aanbieder van oplossingen in meet-en regeltechniek uit Strijen verzorgt totaalprojecten voor klimaatinstallaties in gebouwen. 

Numan & Kant werd na de overname onderdeel van het cluster Unica Building Intelligence. De kennis en capaciteit van dit cluster is hiermee uitgebreid en er zijn verschillende gerenommeerde klanten aan het portfolio toegevoegd. Bovendien is het cluster dankzij de overname ook sterker vertegenwoordigd in Zuidwest-Nederland.
Lees hier het volledige persbericht terug.

PCT Koudetechniek
De tweede overname van 2020 vond ook in maart plaatst. Unica maakte op maandag 16 maart bekend dat PCT Koudetechniek is overgenomen. Met de overname van het bedrijf uit Deurne versterkt Unica zijn positie in de koeltechniek. 

PCT Koudetechniek is onderdeel geworden van het cluster Unica Industry Solutions, dat al veel kennis van productieprocessen, werktuigbouw en besturingstechniek in huis heeft. Met de expertise en diensten van PCT is daar kennis van koeltechniek als nieuwe gespecialiseerde discipline aan toegevoegd.
Lees hier het volledige persbericht.

Van Kempen Koudetechniek
Unica sluit qua acquisities het jaar af door op dinsdag 15 december de overname van Van Kempen Koudetechniek bekend te maken. Van Kempen is vanuit Tiel in heel Nederland actief, met name in de AGF (Aardappelen, Groente, Fruit), bloemen, voedingssector en distributiecentra.

Van Kempen is net als PCT onderdeel van het cluster Unica Industry Solutions geworden. Binnen dit bedrijvencluster is alle kennis van industriële technische oplossingen geconcentreerd. Het specialisme koudetechniek is een krachtige aanvulling op de expertise van Unica Industry Solutions, dat met kennis van industriële automatisering, procestechnologie, werktuigbouwkunde en hardware engineering complete oplossingen voor de industriële sector verzorgt.
Lees hier het volledige persbericht terug.

Contractondertekening Sander van den Heuvel
Contractondertekening Sander van den Heuvel (PCT)

Verdere uitbreiding en versterking specialismen
Het komende jaar verwacht Unica opnieuw meerdere overnames te doen, in de vorm van verdere uitbreiding van de regionale aanwezigheid of ter verdere versterking van gespecialiseerde activiteiten.