Unica één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland

Publicatie datum
Paragrafen

Waar snelgroeiende bedrijven, ofwel scale-ups, in 2015 verantwoordelijk waren voor de creatie van 73.680 nieuwe banen, groeit het grootste gedeelte van alle Nederlandse bedrijven niet. Gezien het belang van snelgroeiende bedrijven voor de Nederlandse economie, is het cruciaal dat het ecosysteem rondom deze scale-ups versterkt wordt. Unica is één van de Top 250 Groeibedrijven van Nederland. Het bedrijf heeft de laatste jaren een sterke groei doorgemaakt en het aantal werknemers van Unica is toegenomen van 1.540 in 2014 naar bijna 2.000 in 2016.

Brede groei bij Unica

De toename in groei is bij Unica over de gehele breedte van het bedrijf zichtbaar. Naast het technisch gebouw beheer en de realisatie van installatieprojecten is deze stijgende lijn ook te zien in de onderdelen brandbeveiliging, duurzame energie, ICT, datacenters, industrie, regeltechniek en security.

Top 250 Groeibedrijven

De Top 250 Groeibedrijven 2017 is een initiatief van NLgroeit, een samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken, NLevator en de Kamer van Koophandel. Gezamenlijk hebben de 250 bedrijven uit deze lijst in de periode 2012 - 2016 meer dan 10.000 banen gecreëerd. Doelstelling van dit NLgroeit is om het groeivermogen in het bedrijfsleven in Nederland te vergroten. De lijst met bedrijven is gebaseerd op het ScaleUp Dashboard van de Rotterdam School of Management (RSM) en het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE). 2017 is het eerste jaar dat de Top 250 Groeibedrijven wordt gepubliceerd.

Meer informatie over NLgroeit is te vinden op www.nlgroeit.nl