Unica Foundation organiseert sponsorloop voor Nepal en viert 10-jarig jubileum

Publicatie datum
Paragrafen

De Welloop wordt op donderdag 13 september gehouden op bedrijventerrein De Wel in Hoevelaken. Verzamelpunt is aan De Wel 15 bij Unica. Vanaf 16.30 is de inloop en om 17.30 starten de deelnemers met de sponsorloop. Na afloop van de sponsorloop staat er een buffet klaar. Voor de beste renner en voor het beste team is er een ludieke prijs beschikbaar.

Aanmelden
Iedereen kan meedoen! Lopers kunnen zich individueel of als team aanmelden en gesponsord worden. Ga voor meer informatie, inschrijven en sponsoren naar www.welloop.nl.

Nepal
De Unica Foundation steunt hulpprojecten in Nepal door kennis en kunde op het gebied van (duurzame) techniek op een structurele en duurzame wijze te delen met de lokale bevolking. In Nepal ontbreekt het vaak aan primaire levensbehoeften zoals een toilet of een kraan. Ook voor de inwoners van het dorpje Hamsapur zijn drinkwater en sanitair niet vanzelfsprekend; een halve dag lopen voor water is niet uitzonderlijk. Met de Welloop wil de Unica Foundation geld inzamelen om, in nauwe samenwerking met het Nepalese Rode Kruis, een drinkwatervoorziening aan te leggen en de lokale bevolking onderwijs te bieden op het gebied van hygiëne en het genereren van inkomen. Daarmee worden de ruim 450 mensen in het dorp en nog eens duizenden mensen in de omgeving van Hamsapur geholpen en kunnen zij een beter en duurzaam bestaan opbouwen. Het leven van deze inwoners zal door deze voorzieningen drastisch veranderen. Naast een verbetering van de gezondheid, krijgen de inwoners ook meer tijd voor bezigheden waarmee ze inkomsten kunnen genereren, zoals groenten verbouwen en geiten of bijen houden.

Tien jaar Unica Foundation
De stichting Unica Foundation viert tevens haar 10-jarig bestaan tijdens de Welloop, waarbij een eenmalige editie van een boek over de projecten in Nepal zal worden gepresenteerd. De stichting werd tien jaar geleden opgericht door Unica en is gericht op het bieden van technische ondersteuning aan ontwikkelingsorganisaties voor primaire levensbehoeften in Nepal. De Unica Foundation heeft inmiddels bijna 75.000 Nepalezen geholpen aan stromend water, Solar systemen, houtkachels en rookgasafvoerbuizen. De stichting kan deze projecten alleen uitvoeren dankzij donaties en giften van maatschappelijk betrokken bedrijven en burgers.