Unica blijft netwerk versterken, vier overnames in 2019 | Jaaroverzicht 2019

Publicatie datum
Paragrafen


Ook in 2019 heeft Unica zijn netwerk van bedrijven verder weten te versterken en uit te breiden. Gedurende het jaar hebben er vier overnames plaatsgevonden. Met de vier overgenomen bedrijven heeft Unica nog meer specialistische kennis in huis voor het aanbieden van integrale oplossingen.  

Dotwood
Unica maakte op 9 januari de overname van Dotwood bekend, specialist in oplossingen op het gebied van Microsoft Dynamics. De overname van Dotwood betekent een versterking van de activiteiten op het gebied van ICT, een terrein waarop Unica met het bedrijf Unica ICT Solutions actief is. Meer lezen.

Boele Fire Protection 
Januari 2019 was een vruchtbare maand voor Unica. Nog geen week later, op 14 januari, maakte Unica bekend zijn bedrijvennetwerk te versterken door de overname van Boele Fire Protection, dat gespecialiseerd is in watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties. De overname betekent voor Unica een verdieping van de gespecialiseerde activiteiten op het gebied van brandveiligheid, waarin het bedrijf Unica Fire Safety al sinds begin deze eeuw actief is. Meer lezen over de overname? Klik hier.
 

Contact ondertekening Boele Fire Protection
John Quist (links) en Peter Boele (rechts) bezegelen de overname. Staand v.l.n.r. Bert Moser (CFO Unica), Conja Boele en Tom Verschoor (directeur Unica Fire Safety).

Brainpact 
Ook op het gebied van industriële automatisering versterkte Unica zich in 2019. Met de overname van Brainpact breidde Unica zijn kennis en ervaring op het gebied van industriële dienstverlening verder uit. De kerncompetenties die gebundeld zijn in het cluster Unica Industry Solutions, werden door de acquisitie van Brainpact verder verstevigd in mei 2019. 

Synto
In het najaar van 2019 maakt Unica bekend het Zeeuwse installatiebedrijf Synto te hebben overgenomen. Met de overname van Synto, gespecialiseerd in projectrealisatie, technisch beheer en onderhoud van gebouwgebonden installaties, heeft Unica sinds november een vestiging in Zeeland. De activiteiten van Synto sluiten naadloos aan op die van Unica Building Services. Tevens heeft Synto andere specialisaties van het Unica-netwerk in huis, zoals brandbeveiliging en security. Lees hier meer over de overname van Synto.
 

Deel 2 en 3 van het Unica jaaroverzicht al gelezen?