Unica uitgeroepen tot FD Gazelle 2019

Publicatie datum
Paragrafen


Technisch dienstverlener Unica is door Het Financieele Dagblad (FD) uitgeroepen tot één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Unica mag zichzelf daarom voor het vierde jaar op rij FD Gazelle noemen. Die titel kent het dagblad toe aan bedrijven die ten minste 20% in omzet groeiden over de laatste drie boekjaren. 

De FD Gazellen Awards worden dit jaar voor de zestiende keer uitgereikt aan Nederlandse ondernemingen met een bovengemiddelde groei. Naast omzet wordt ook gekeken naar de winstgevendheid en de aangroei van het personeelsbestand. De FD Gazellen Awards worden uitgereikt in de omzetcategorieën klein (tot € 2 miljoen omzet), middelgroot (tot € 10 miljoen) en groot (€ 10 miljoen en meer), waarbij Unica tot de laatste categorie behoort.

Tijdens de derde regio-uitreiking van de FD Gazellen 2019 in theater Orpheus in Apeldoorn werd duidelijk dat de drie oostelijke provincies van Nederland relatief veel snelle groeiers leveren. Unica, dat met zijn hoofdkantoor gevestigd is in Hoevelaken, bevindt zich dus in een regio met een goed ondernemersklimaat. Van alle FD Gazellen in de regio Oost wonnen fondsbeheerder Credit Linked Beheer de Gouden Gazelle in de categorie klein, Plat4mation kreeg de Gouden Gazelle in de categorie middelgroot en Esdec in de categorie groot. Unica feliciteert de regiogenoten van harte met hun eerste plaats.