Unica voor derde jaar op rij FD Gazelle

Publicatie datum
Paragrafen


Voor het derde achtereenvolgende jaar is Unica door het Financieele Dagblad (FD) aangemerkt als één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Net als in 2016 en 2017 behoort Unica met haar groei ook in 2018 tot de FD Gazellen in de categorie grote bedrijven.

Het FD reikt elk jaar onder de naam FD Gazellen awards uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Unica is volgens het FD één van de snelste groeiers in de hoogste omzetcategorie, die begint bij een ondergrens van  € 10,- miljoen. Unica is actief in een van de snelst groeiende regio’s van Nederland. Van alle FD Gazellen komt bijna een op de drie uit Utrecht, Gelderland en Overijssel, zo bleek dinsdag tijdens de regio-uitreiking van de FD Gazellen 2018 in het Theater Orpheus in Apeldoorn.

Om in aanmerking te komen voor de FD Gazellen moeten bedrijven aan een aantal criteria voldoen. Het hoofdcriterium is een omzetgroei van minimaal 20% over een periode van drie jaar. Daarnaast wordt vereist dat bedrijven financieel gezond zijn. Bedrijven worden gerangschikt naar regio en ingedeeld in drie omzetklassen. Naast omzetgroei is dit jaar ook de groei van het personeel en de winstmarge meegewogen in de selectie.