Welloop Unica Foundation brengt opnieuw recordbedrag op

Publicatie datum
Paragrafen

De deelnemers aan de Welloop, de jaarlijkse sponsorloop die wordt georganiseerd voor de Unica Foundation, heeft donderdag de recordopbrengst van een jaar eerder overtroffen. De ruim 125 hardlopers wisten maar liefst € 33.492,45 aan donaties bij elkaar te verzamelen om het dorp Hamsapur in Nepal te kunnen voorzien van drinkwater en sanitair.

Tijdens de Welloop moeten deelnemers in een uur zoveel mogelijk rondjes van 900 meter lopen over bedrijventerrein De Wel, waar het hoofdkantoor van Unica is gevestigd. Deelnemers brachten sponsorgeld bijeen door middel van eenmalige donaties of een bijdrage per gelopen rondje, individueel of in teamverband. De uitstekende weersomstandigheden inspireerden de hardlopers ongetwijfeld om extra hun best te doen, wat terug te zien was in de eindopbrengst.

Recordopbrengst
Ramesh Paudyal, Country Manager van de Unica Foundation, mocht na afloop van de sponsorloop een cheque van maar liefst € 33.492,45 in ontvangst nemen voor de projecten van de Unica Foundation. Daarmee overtrof de opbrengt van deze editie die van vorig jaar, toen ook al € 30.757,- werd opgehaald voor de activiteiten van de stichting in Nepal. Supportgroep-voorzitter Edwin Koers overhandigde met trots de cheque aan Ramesh, die vlak daarvoor ook zelf nog had meegedaan aan de sponsorloop.

Tienjarig jubileum
De Unica Foundation werd eind 2007 opgericht en verzorgt technische hulpprojecten in Nepal. De stichting werd opgezet door technisch dienstverlener Unica, op initiatief van een van de medewerkers. Inmiddels is Unica Foundation tien jaar actief, waarin het middels ruim 60 projecten de levensomstandigheden van meer dan 40.000 mensen in Nepal heeft verbeterd. Rondom de Welloop werd uitgebreid stil gestaan bij het 10-jarig jubileum. Samen met supporters, vrijwilligers en sponsors werd de sponsorloop aan het begin van de avond afgesloten met een smakelijk buffet en kregen alle aanwezigen de nieuwe brochure van de Unica Foundation uitgereikt, die naar aanleiding van het tienjarig jubileum is uitgebracht.

Succes
Mede door de recordopbrengst, het prachtige weer, de inzet van vele vrijwilligers en de begeleiding door First Floor Productions, werd de vijfde editie van de Welloop daarmee een succes. De sponsorloop werd mede mogelijk gemaakt door cateraar Daily Déli en Boels Verhuur, die belangrijke bijdragen in natura leverden om het evenement mogelijk te maken. 

Foto's
Alle foto's die gemaakt zijn tijdens de Welloop, zijn terug te vinden op de Facebook-pagina van de Unica Foundation.