Programmeren van Software

Software vormt het hart van een regeltechnische installatie. Het bepaalt welke installatiedelen worden aangestuurd, welke installatie aan gaat en wanneer, wat gemeten wordt, welke informatie wordt opgeslagen, etc. Unica Building Automation heeft eigen programmeurs die software specifiek schrijven voor de desbetreffende situatie. 

Unica Building Automation is een merkonafhankelijke systemintegrator die verschillende fabricaten software programmeert en in bedrijf stelt. Unica Building Automation is partner van onder andere Sauter, Priva, Saia-Burgess en DEOS. Daarnaast heeft Unica Building Automation ervaring met Web-easy, Johnson Controls en Siemens. Daarbij wordt gebruik gemaakt van BACnet: het universele datacommunicatieprotocol voor gebouwautomatiseringssystemen.

Inbedrijfstellen

Het inbedrijfstellen van installaties is een belangrijke stap in de installatie van systemen.  Na het laden van de software stellen de technici van Unica Building Automation de nieuwe regeltechnische installatie in bedrijf. Zo zijn opdrachtgevers ervan verzekerd dat de installatie conform de afspraken functioneert.