Amphia en Four Care officieel van start met nieuwbouw ziekenhuis

Publicatie datum
Paragrafen

Op vrijdagmiddag 11 november 2016 vond de officiële start van de nieuwbouw van het Amphia ziekenhuis plaats. Amphia en aannemersconsortium Four Care kijken met een feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats vooruit naar de bouw van een modern, toekomstbestendig topklinisch opleidingsziekenhuis. Een ziekenhuis dat straks nog betere zorg biedt aan patiënten in en rondom Breda.

Samen

Ernst Hoette, lid Raad van Bestuur Amphia: “Het nieuwe ziekenhuis komt er voor en door alle ruim 4500 medewerkers en medisch specialisten. Wij bouwen dus met elkaar aan de zorg voor de toekomst. We vinden het daarom belangrijk dat al onze (zorg)professionals betrokken zijn bij de start en samen letterlijk het fundament onder ons ziekenhuis slaan. Tijdens de bijeenkomst slaan acht personen symbolisch de 1100e paal de grond in. Een patiënt, een medisch specialist, een lid Raad van Bestuur, een directielid van Four Care, een verpleegkundige, Amphia’s eigen prins Carnaval, een buurman en de wethouder van Breda die samen deze klus klaren. Een prachtig symbool van hoe wij de toekomst zien: zorgen doe je samen.”

11-11

Om de bouw van het nieuwe ziekenhuis op gepaste, Brabantse wijze, van start te laten gaan wordt de 1100ste paal geslagen op het moment waarop het carnavalsseizoen begint: de 11e van de 11e. Het heiwerk van de in totaal 1900 palen is eind dit jaar afgerond.

In november brengt Four Care hierop de eerste funderingen aan en in januari 2017 wordt een begin gemaakt met de vloeren voor de begane grond. Voor die tijd zal het reeds in gebruik genomen voorplein, de locatie voor Kiss & Ride, zijn aangeplant met bomen en beuken- en taxushagen.

Four Care

Four Care consortium bestaat uit ENGIE Services, Unica, Trebbe en Van Wijnen en draagt zorg voor een geïntegreerde en duurzame aanpak van respectievelijk de installaties en bouw. Het nieuwe ziekenhuis, met een oppervlakte van 76.000 m², opent naar verwachting in 2019 haar deuren.

Volg de ontwikkelingen van de bouw live via: Bouwwebcam