Bezoekers tijdens Dag van de Bouw welkom bij Amphia Breda

Publicatie datum
Paragrafen

 

‘Dag van de Bouw; een unieke kans voor een kijkje achter de bouwhekken’

Op zaterdag 2 juni is de landelijke Dag van de Bouw. Aannemersconsortium Four Care en Amphia stellen de nieuwbouw open voor publiek. Bezoekers hebben  die dag de unieke gelegenheid om tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje te nemen achter de bouwhekken.

Voor jong en oud
Er zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. Bezoekers kunnen via een uitgezette route het nieuwe ziekenhuis van binnen én buiten bekijken. Ze krijgen interessante achtergrondinformatie over de bouw, de verschillende ruimtes en de nieuwe zorg- en werkprocessen in het ziekenhuis. Eventuele vragen kunnen zij stellen aan de aanwezige medewerkers. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen, onder meer een speurtocht waarmee een prijs is te winnen, een springkussen en er staat een aantal bouwmachines opgesteld. Omdat de nieuwbouw nog volop gaande is, is de route helaas niet toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

Toekomstbestendig 
Eind 2019 wordt het nieuwe ziekenhuis in gebruik genomen. Hier wordt straks  de hoogste kwaliteit van zorg geboden, volgens de laatste medische en technologische inzichten. Daarbij is er uiteraard ook  volop persoonlijke aandacht  voor patiënten en de mensen in hun omgeving.  

De bouw van Amphia
De realisatie van het ziekenhuis is in handen van het Four Care consortium bestaande uit Trebbe, Van Wijnen, verantwoordelijk voor de bouw  en ENGIE Services en Unica, verantwoordelijk voor de technische dienstverlening. Samen zorgen zij ervoor dat in 2019 een nieuw ziekenhuis van 76.000 m2 gereed is. De bouwdelen worden met elkaar verbonden door een 250 meter lange keldergang en passage. In het nieuwe ziekenhuis worden 572 eenpersoonskamers gerealiseerd en 16 operatiekamers. 

Bestaande bouw ook open voor belangstellenden
Op 2 juni zetten ook de bestaande locaties van Amphia de deuren open voor belangstellenden. Bezoekers zijn tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom om op een leuke en leerzame manier kennis maken met de veelzijdigheid van het ziekenhuis. Artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers staan klaar om bezoekers uitleg te geven over wat er allemaal in een ziekenhuis gebeurt. Meer informatie, klik hier