Bouw nieuwe Amphia Ziekenhuis in volle gang

Publicatie datum
Paragrafen

Unica vormt samen met Engie Services, Trebbe en Van Wijnen het Four Care consortium dat verantwoordelijk is voor de bouw van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Het nieuwe Amphia ziekenhuis, met een oppervlakte van 79.000 m², opent naar verwachting in 2019 haar deuren. Zes maanden na start van de bouw en drie maanden na het slaan van de laatste heipaal, is er veel werk verzet.

Feiten en cijfers

In de afgelopen 6 maanden:

  • Is er ruim 16.000m3 grond afgegraven, hier kunnen zes olympische zwembaden mee gevuld worden;
  • Is er 3.500 meter rioleringsbuizen aangelegd, bij elkaar gestapeld zijn dit ruim 11,5 Eiffeltorens op elkaar;
  • Is er ruim 2.580 meter aan prefab fundering gelegd, als die op elkaar gestapeld zouden worden, staat dit gelijk aan acht Eiffeltorens op elkaar;
  • Is bijna 15.000m2 aan begane grondvloeren gerealiseerd, dit staat gelijk aan ruim twee voetbalvelden.

De hoogte in

Er is een begin gemaakt met de realisatie van de verbindingstunnel. De tunnel zal straks het nieuwe ziekenhuis met het bestaande ziekenhuisgebouw verbinden en heeft een lengte van 250 meter. Naast de verbindingsgang en de entrees wordt ook hard gewerkt aan de realisatie van het ziekenhuis zelf. Eind december is gestart met de onderbouw van de poliklinieken en de beddenhuizen. Begin februari is gestart met de onderbouw van het interventiegebouw. In dit gebouw worden de spoedeisende hulp, operatiekamers, huisartsenpost en de MRI en CT scans gehuisvest. De begane grondvloeren van deze onderdelen zijn bijna allemaal gereed. Medio april gaat de bouw de hoogte in. Naar verwachting zullen alle bouwdelen eind september op hoogte zijn.

Over Four Care

Four Care consortium bestaat uit ENGIE Services, Unica, Trebbe en Van Wijnen en draagt zorg voor een geïntegreerde en duurzame aanpak van respectievelijk de installaties en bouw.

Volg de ontwikkelingen van de bouw live via de Bouwwebcam.