Nieuwbouw verpleeghuis zorgorganisatie De Waalboog officieel getekend

Publicatie datum
Paragrafen


Unica Building Projects realiseert de komende jaren samen met bouwpartner Giesbers zes gebouwen van verpleeghuis Joachim & Anna, onderdeel van zorgorganisatie De Waalboog. Na het afsluiten van de bouwteamovereenkomst ging de bouw van de eerste twee zorggebouwen met woningen in het najaar al van start. Deze week zijn ook de handtekeningen gezet onder de aannemingsovereenkomst voor het ontwerp en de realisatie van dit bijzondere zorgproject in Nijmegen. 

Bestuurders Rita Arts en Loeks van der Veen zetten namens De Waalboog hun handtekening onder de overeenkomst. Algemeen directeur Olaf Senden van Giesbers van aannemer Giesbers en regiodirecteur Arjan van Haperen bekrachtigden de overeenkomst namens het bouwteam, waar ook de bedrijven Buro SBH, Van Aarle De Laat en Jan van den Boomen onderdeel van uitmaken.

Nieuwbouw verpleeghuis zorgorganisatie De Waalboog officieel getekend
Nieuwbouw verpleeghuis zorgorganisatie De Waalboog officieel getekend

Dorpssfeer
De ruim 50 jaar oude huidige panden van verpleeghuis Joachim & Anna worden in het nieuwbouwproject vervangen door een nieuwe klimaatneutrale, prettige en groene woonomgeving. Door het glooiende landschap onderdeel te maken van de nieuwbouw ontstaat een echte dorpssfeer in een groen, glooiend landschap, waarbij volop gelegenheid is voor bewoners, familie en medewerkers om elkaar te ontmoeten. 

Het nieuwbouwtraject duurt enkele jaren en omvat zes gloednieuwe, toekomstbestendige zorggebouwen voor kleinschalig wonen en leven. De realisatie vindt plaats in meerdere fases, zodat het zorgcentrum gewoon open kan blijven. Het terrein ondergaat tegelijkertijd stap voor stap een metamorfose. Het totale project loopt tot 2024.

Impressie Waalboog

Alle techniek en onderhoud
Als technisch dienstverlener is Unica Building Projects verantwoordelijk voor alle techniek in de gebouwen, zoals de klimaatinstallaties, toegangscontrole, brandbeveiliging, camera observatiesystemen en zorg installaties. Na de oplevering van de gebouwen gaat Unica Building Services het technisch onderhoud verzorgen. De Waalboog zet Unica ook in voor het onderhoud aan de oudbouw, zodat de installaties en brandmeldsystemen ook de komende jaren nog goed blijven functioneren.