Unica behaalt EcoVadis certificaat voor duurzaamheidsprestaties

Publicatie datum
Paragrafen

Na de recente certificering door FIRA voor haar MVO beleid heeft Unica nu ook internationale erkenning met het Zilver certificaat van EcoVadis. Met de onafhankelijke MVO analyse van EcoVadis behoort Unica tot de 10% best beoordeelde bedrijven. 
 
Het behalen van het EcoVadis certificaat is onder meer het resultaat van Unica’s positie op het gebied van duurzame-energieopwekking en haar structurele inspanningen om het beste uit technische installaties te halen in de gebouwde omgeving.
 
Unica hecht veel waarde aan de principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid en laat dit regelmatig toetsen door onafhankelijke instanties. Middels deze objectieve beoordelingen wil Unica haar prestaties op het gebied van MVO en duurzaamheid inzichtelijk maken voor opdrachtgevers, partners, (potentiële) werknemers en andere stakeholders. 
 
Over EcoVadis
EcoVadis is een internationaal onafhankelijk bureau dat de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt op het gebied van milieu, goede arbeidsomstandigheden, duurzaam inkopen en eerlijk zakendoen. De methodiek is gebaseerd op internationale MVO normen, zoals de Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact en ISO 26000. Via haar platform maakt EcoVadis de MVO prestaties inzichtelijk waardoor leveranciers die duurzaam leveren en ondernemingen die duurzaam willen inkopen elkaar kunnen vinden.