Vier projecten Unica winnaar van internationale BREEAM Award

Publicatie datum
Paragrafen

Tijdens de uitreiking van de internationale BREEAM Awards in Londen op woensdag 7 maart zijn diverse gebouwen in de prijzen gevallen. Zes van de tien winnende gebouwen staan in Nederland. Technisch dienstverlener Unica is bij maar liefst vier winnende projecten actief betrokken. Het Gebouw Atlas van de TU Eindhoven viel in de prijzen in de categorie Education & Health, Bol.com fulfillment Center in de categorie Industrial, Energy Academy Europe in de categorie Mix Use and Other en Geelen Counterflow in de categorie Offices. De betrokkenheid van Unica laat zien dat het bedrijf op het gebied van het verduurzamen van gebouwen tot de top van Nederland behoort.

De BREEAM Awards 2017 werden toegewezen aan de meest duurzame gebouwen die in 2016 een BREEAM (ontwerp)certificaat hebben ontvangen. De Awards zijn uitgereikt in negen verschillende categorieën. BREEAM is een internationale standaard die wordt gebruikt om duurzaamheidsaspecten van een gebouw te meten en wordt in 77 landen gebruikt. In Nederland is bijna 6 miljoen m2 vastgoed BREEAM gecertificeerd.

Gebouw Atlas

Gebouw Atlas, TU/e Eindhoven
Met een duurzaamheidsscore van 93,3 % wordt het nieuwe hoofdgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven het eerste gerenoveerde onderwijsgebouw met het BREEAM Outstanding Certificaat. Als installatiepartner is Unica verantwoordelijk voor de duurzame techniek in het gebouw. De universiteit heeft hoge duurzaamheidsambities, wat blijkt uit het terugdringen van de CO2-uitstoot, het intelligente systeem met LED-verlichting en de slimme en volledig transparante gevels die het klimaat reguleren.

Bol.com Fulfillment Center
Bol.com heeft het BREAAM Outstanding ontwerpcertificaat ontvangen voor het nieuwe distributiecentrum in Waalwijk. Voor het gebouw wordt gebruik gemaakt van warmte- en koudeopslag in de bodem, van windmolens naast het terrein waardoor het gebouw volledig CO2-neutraal is in energieverbruik én van energiezuinige installaties voor klimaat en verlichting. Unica voorziet het fulfillment center van duurzame installaties op het gebied van ICT, security en brandveiligheid.

Energy Academy Europe
Eén van de speerpunten van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is duurzaamheid en dat laat de universiteit zien met dit gebouw. Alle installaties die bijdragen aan het verhogen van de duurzaamheid van een gebouw, zijn door Unica gerealiseerd en toegepast. Zo is het gebouw voorzien van een duurzame wko-installatie, waarbij oppervlakte water wordt gebruikt als regeneratievoorziening.

Kantoor Geelen Counterflow

Geelen Counterflow
Met de hoogste score ooit voor een gebouw, 99,94 %, heeft dit meest duurzame kantoorgebouw van Nederland het BREEAM Outstanding ontwerp- en oplevercertificaat ontvangen. Het gebouw genereert op jaarbasis zo’n 50% meer energie dan dat het verbruikt! Het gebouw focust zich met name op energie- en materiaalgebruik, het comfort voor de gebruikers en de ecologische aspecten van de locatie. Unica is vanaf januari 2017 verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de installaties van dit kantoor.

Unica is zeer betrokken bij duurzaamheid. Het bedrijf werkt volgens het BREEAM-NL schema en is volledig op de hoogte van de beoordelingsrichtlijnen. Unica levert graag haar kennis en expertise om gebouweigenaren en gebruikers te helpen om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen en het Nederlandse vastgoed in 2050 energieneutraal te maken. Goed werkende klimaatinstallaties, lage energierekeningen en een gezond binnenklimaat zijn voordelen die Unica realiseert. Als integraal aanbieder van oplossingen op het gebied van comfort, veiligheid, gezondheid en duurzaamheid heeft Unica ervaring met de exploitatie van duurzame gebouwen, weet wat er wel en niet werkt en kan dus voorzien in het beste advies.

Weten wat wij voor uw gebouw kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.