Produceren en prefabriceren

Unica Building Projects verzorgt de aanleg van technische installaties van nieuwbouw- of renovatieprojecten. Veel installatieonderdelen maakt Unica in eigen beheer.

Unica Building Projects beschikt over ruime werkplaatsen met een forse capaciteit voor zowel productie als prefabricage. Dankzij kennis en jarenlange praktijkervaring met het ontwerpen, bouwen en installeren van zowel installaties als onderdelen garandeert Unica de hoogste kwaliteit. Vanzelfsprekend test Unica alle onderdelen uitvoerig voor ingebruikname.

De geprefabriceerde installatieonderdelen worden in een geconditioneerde omgeving geproduceerd, waardoor Unica Building Projects een constante hoogwaardige kwaliteit kan waarborgen en sneller kan installeren op de bouwplaats. Met prefabricage worden de werkzaamheden op de bouwplaats tot een minimum teruggebracht, waardoor tijd wordt bespaard en faalkosten gereduceerd. Prefabricage is voor Unica Building Projects dé sleutel tot een optimale bouwtijd.

Unica Smart – hét installatieconcept voor kantoren

Opdrachtgevers kunnen bij Unica Building Projects terecht voor onder andere SKID opwekkingsmodules in technische ruimten, prefab sanitair units die kant en klaar geïnstalleerd worden, koppelbare installatiemodules en prefab elektrotechnische oplossingen. Voor nieuwbouw bedacht Unica Building Projects een prefab installatiemethode - Unica Smart.

Deze standaard installatiemethode voor nieuwbouw kantoorgebouwen is veilig, geeft comfort en is zeer energiezuinig. Bovendien levert het een kostenbesparing op van meer dan 10%. Omdat er vooraf duidelijkheid is over de installaties zijn er minder faalkosten. Ook is de bouwtijd korter en zijn de exploitatiekosten lager. Unica Smart bestaat uit drie slimme installatiepakketten; Comfort, Business en Excellent en biedt daarmee ruimte de verschillende wensen van opdrachtgevers.