Leerzame HAVO Techniek Experience in Hoevelaken

Publicatie datum
Paragrafen

Vanochtend ontving Unica in Hoevelaken circa 25 havo-leerlingen van het Corlaer College uit Nijkerk. Dit in het kader van de HAVO Techniek Experience 2017 in de regio Eemland.

De beroepsmogelijkheden in de technische sector zijn voor havo-leerlingen niet altijd helder. Reden voor Stichting TechNet Eemland om havo-leerlingen die voor een profielkeuze staan, te informeren over mogelijke technische beroepen. Insteek hierbij is de leerlingen te laten ervaren wat techniek inhoudt en hen in contact te brengen met het technisch bedrijfsleven. Zo krijgen zij een beter beeld van de mogelijkheden van leren en werken in de techniek.

Unica zet al jaren zijn deuren open om havo-leerlingen kennis te laten maken met techniek. Ook dit jaar was het programma zeer divers. Na het openingswoord door Unica’s vestigingsdirecteur Jan Willem Keur gingen de leerlingen in groepen aan de slag met diverse activiteiten. Zo interviewden de leerlingen een teamleider, contractbeheerder en een accountmanager van Unica; werd er door Stichting Doezo?! een workshop/quiz georganiseerd met allerlei vragen en opdrachten over de 'wereld van techniek' en gaf contractbeheerder Lourens Ketting een rondleiding. Door dit soort activiteiten wil Unica jongeren enthousiast maken voor de techniek. Samen maken we immers de toekomst.

 

Over TechNet Eemland
Stichting TechNet Eemland is een samenwerking van het technisch bedrijfsleven, onderwijs, brancheorganisaties en overheid met als doel het bevorderen van instroom in het technisch onderwijs en het bedrijfsleven in de regio Eemland. Unica is al enige jaren vertegenwoordigd in de stuurgroep Onderwijs & Bedrijf van TechNet Eemland.

Voor meer informatie:
Lourens Ketting, contractbeheerder Unica, telefoon: 033 - 247 80 80.