Voormalig Imtech-medewerker werd Unica-collega

Publicatie datum
Paragrafen

“Unica is een mooi bedrijf waar ik mezelf kan blijven ontwikkelen”

Dolf Nienhuis werkte achttien jaar bij Imtech Building Services toen Imtech in augustus 2015 failliet ging. Unica kwam snel in actie en nam een deel van de contractportefeuille en medewerkers over. Ook Dolf verruilde zijn blauwe jas voor een rode.

“Dat Imtech failliet ging, was echt wel even slikken”, zegt Dolf. “Natuurlijk wist ik dat er problemen waren, maar ik had geen idee dat de situatie zo erg was. Heel veel mensen stonden ineens op straat.” Bekomen van de schrik stelde de oplossingsgerichte servicetechnicus zichzelf een doel. “Ik wilde zo snel mogelijk weer aan het werk. Vóór 1 oktober een nieuwe baan. Moet lukken, dacht ik.”

Sneltreinvaart

Het lukte inderdaad, hoewel het anders liep dan Dolf had verwacht. “Ik was bezig met solliciteren toen duidelijk werd dat Unica zoveel mogelijk werkzaamheden, klanten en medewerkers van Imtech Building Services wilde overnemen. Ineens ging alles in sneltreinvaart. Op zaterdag werd ik gebeld en maandagochtend werd ik samen met nog zestien andere collega’s bij Unica aangenomen.” Op de vraag of het niet raar was om de overstap te maken van Imtech naar Unica, reageert Dolf nuchter. “Natuurlijk is dat gek in het begin, maar ik kan goed relativeren. Bovendien bleef ik gewoon storingen oplossen voor mijn ‘eigen’ klanten en had ik nog deels dezelfde collega’s. Ik was ook blij dat mijn inzet door Unica op waarde werd geschat.”

Krachten bundelen

Dolf werkt alweer ruim een jaar als servicetechnicus op de technisch beheer afdeling bij Unica in Bodegraven. “Ik had mezelf een jaar de tijd gegeven om Unica te leren kennen en om te kijken of ik me binnen dit bedrijf op mijn plek voel”, vertelt Dolf. “Hoewel er best een cultuurverschil is, vullen we elkaar qua kennis en ervaring goed aan. We kijken niet achterom, maar bundelen onze krachten om Unica beter te maken. Het is een mooi bedrijf waar ik mezelf de komende jaren kan blijven ontwikkelen. En ik heb er een heleboel fijne collega’s bijgekregen.”