Elektrificatie

Elektrificatie

De toekomst is elektrisch

We zitten midden in een versnelde transitie naar ‘elektrificatie’. Van auto’s tot vlieg- en vaartuigen tot drones en E-Bikes: elektrificatie is het sleutelwoord in de energietransitie en het behalen van de klimaatdoelen. Ook de gebouwen om ons heen elektrificeren. Zo worden er bijvoorbeeld steeds meer laadinstallaties geplaatst voor elektrische voertuigen.

De daadwerkelijke behoefte aan stroom is echter minder goed voorspelbaar. Hoe snel gaat de groei van het aantal elektrische auto’s? Hoeveel mensen komen er naar kantoor en hoeveel werken thuis? Een ding is duidelijk: deze transitiefase vraagt om meer flexibiliteit van de stroomvoorziening.

Elektrificatie kost letterlijk en figuurlijk een vermogen: er is snel veel energie nodig en er is geen tijd om lang op een dure verzwaring van de netaansluiting van het gebouw te wachten. Nog snel even een groepje erbij plaatsen, is alleen maar uitstel van het probleem.

De oplossing? We laten bestaande en nieuwe elektrotechnische componenten in een gebouw integraal samenwerken zodat er genoeg vermogen is en het vermogen ook goed bestuurd kan worden. In dit document nemen we u mee in de integrale elektrotechnische aanpak en mogelijkheden voor uw gebouw. Zo realiseren we een integrale, flexibele en betrouwbare oplossing