Mark Linde benoemd tot directeur Unica Datacenters

Publicatie datum
Paragrafen


Mark Linde (54) is per 1 juli 2018 benoemd tot directeur van Unica Datacenters. Hij zal het huidige directieteam versterken en gaat samen met commercieel directeur Paul Ike leiding geven aan de groei van Unica Datacenters als de Nederlandse specialist voor de bouw van datacenters in Europa.  

Mark Linde heeft in zijn carrière leidinggevende posities bekleed bij diverse bedrijven en daarbij veel kennis opgebouwd op het gebied van netwerkinfrastructuur en techniek. Voor zijn aanstelling bij Unica Datacenters was hij sinds 2015 directeur Engineering & Project Management van Huisman Equipment. Tussen 2006 en 2013 bekleedde hij diverse directiefuncties bij VolkerWessels Telecom. In de periode 2006 t/m 2010 heeft hij als directeur Datacenters bij VolkerWessels Telecom bovendien veel ervaring opgedaan in de internationale datacenterwereld. Mark heeft elektrotechniek gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft, met als afstudeerrichting Netwerkperformance. 

Mark Linde licht zijn aanstelling toe: “Unica Datacenters heeft veel hoogwaardige expertise op het gebied van datacenters in huis en meer dan 20 jaar ervaring in deze nog jonge markt. Er is sprake van een stevige internationale groei van het aantal gebouwen waar hoogwaardige technologie gehuisvest wordt. Ik zie ernaar uit  om inhoud te geven aan de grote ambitie van Unica in deze markt. We mikken hierbij voor bestaande opdrachtgevers ook op de bouw van datacenters en vergelijkbare gebouwen in de ons omringende landen.”

Unica Datacenters: sterk in bouwen van datacenters 
Unica Datacenters is al meer dan 20 jaar actief op het gebied van advies, ontwerp en bouw van datacenters, network operations centers, hosting centers en overige gebouwen waar hoogwaardige technologie gehuisvest wordt. Aan deze ‘special purpose buildings’ worden hoge eisen gesteld, zoals koeling, beveiliging en bedrijfscontinuïteit. Unica Datacenters is daarnaast partner bij onderhoud, optimalisatie, uitbreiding en ‘upgrading’ van deze gebouwen. 
Unica Datacenters (voorheen Fastcom) heeft sinds zijn oprichting bijgedragen aan de bouw en onderhoud van tientallen datacenters in ons land. Opdrachtgevers zijn onder meer Booking.com, Equinix, Interoute, KPN, Level3 Communications, Ziggo en diverse publieke en overheidsorganisaties en ziekenhuizen.

Mark Linde
Mark Linde