Project Amphia genomineerd voor Techniek Nederland Innovatie Award 2019

Publicatie datum
Paragrafen


Begin volgend jaar wordt de Techniek Nederland Innovatie Award voor de derde keer uitgereikt. Een van de genomineerde projecten is de nieuwbouw van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Unica heeft met trots meegewerkt aan de realisatie van dit project.

De bouw van het ziekenhuis is uitgevoerd door FourCare, een consortium van Trebbe, Van Wijnen, ENGIE Services en Unica. Het driejarige bouwproject is gerealiseerd in een uitstekende samenwerking tussen de vier partijen. In het nieuwe ziekenhuis is veel aandacht besteed aan duurzame bedrijfsvoering. Zo helpt een warmte koude opslag (WKO) de CO2-uitstoot met 80% te verminderen. Duurzaamheid wordt ook bereikt door de flexibele opzet van het gebouw, waardoor Amphia alle ruimte heeft om in te spelen op toekomstige veranderingen in de zorg zonder nieuwe investeringen en bouwhandelingen te verrichten. Sinds 29 november 2019 heeft Amphia Ziekenhuis de nieuwbouw volledig in gebruik genomen door alle patiënten te hebben verhuisd. Een liveblog over de verhuizing van vorige week vrijdag is hier te vinden.

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. De hoofdredactie van het vakblad E&W Installatietechniek, die de verkiezing verzorgt, heeft naast de nieuwbouw van het Amphia Ziekenhuis negen andere projecten genomineerd die op een inventieve en technisch hoogstaande manier bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

De vakjury heeft met name gekeken naar innovatie, vakmanschap, ondernemerschap en ketensamenwerking.

Via de website www.technieknederland.nl/innovatie-award-2019 kan er tot vrijdag 20 december 2019 worden gestemd. De projecten die in de top-3 eindigen krijgen, tijdens het Innovatiecongres op 4 februari in de Jaarbeurs in Utrecht, de gelegenheid hun branchegenoten ervan te overtuigen dat hún project de Innovatie Award verdient. Vervolgens bepalen de aanwezigen wie met de hoofdprijs naar huis gaat.

Afbeelding_Amphia_Ziekenhuis_Breda