Block titel

Unica Datacenters

Tekst

Expert in Datacenters
Unica Datacenters is dé Nederlandse datacenterspecialist die intelligente en technologisch complexe datacenters in Europa realiseert.

Al meer dan 20 jaar verzorgt Unica Datacenters de engineering, bouw, inbedrijfstelling, configuratie, optimalisatie en het onderhoud van datacenters. Daarnaast implementeert Unica Datacenters whitespace en infrastructuur en faciliteert zo de veilige opslag van data. Dat is hoe Unica Datacenters aan een betere, groeiende, digitale wereld bijdraagt.

Groot of klein, eenvoudig of complex: als hoofdaannemer ondersteunt Unica Datacenters opdrachtgevers bij al hun datacenteruitdagingen, van A tot Z. Opdrachtgevers zijn ervan verzekerd dat hun datacenter aan de verwachtingen voldoet, nu en in de toekomst. Of het nu een greenfield turnkey project betreft, de bouw van een datacenter voor co-locatie, het uitbreiden van computerruimtes binnen bedrijven, of de aanleg van netwerkinfrastructuren; Unica Datacenters is uw datacenterspecialist. 

Waarom opdrachtgevers voor Unica Datacenters kiezen
Als datacenterprofessional ondersteunt Unica Datacenters zijn lokale en internationale opdrachtgevers met duurzame technologische oplossingen. Complexe techniek is de core business van Unica Datacenters. Als hoofdaannemer wordt nauw samengewerkt met de opdrachtgever om projecten op te leveren en volledige transparantie te bieden in alle activiteiten. Het doel is om met opdrachtgevers een sterke lange-termijnrelaties te onderhouden.

Samen met zijn partners levert Unica Datacenters innovatieve oplossingen. Toekomstbestendige datacenters hebben een langere levensduur. Dat resulteert in een lagere Total Cost of Ownership (TCO). Daarbij bevinden de opdrachtgevers van Unica Datacenters zich in alle segmenten, variërend van Hyperscales, Colocations, Telco’s tot Enterprises. 

Tevreden terugkerende opdrachtgevers van Unica Datacenters zijn onder meer KPN, Equinix, Level3 Communications, Interoute, Deloitte, Ziggo, Allianz, Booking.com, EON, DHL, diverse publieke en overheidsorganisaties, ziekenhuizen en verschillende andere Special Purpose Buildings.

Actueel

Snelgroeiend Unica zet in op verdere expansie

Unica is in de afgelopen jaren sterk gegroeid mede als gevolg van de groeiende vraag naar duurzamere en intelligentere gebouwen. Om de markt nog beter te kunnen bedienen zet Unica in op meer ruimte voor haar netwerk van bedrijven. Naast de 14 landelijke vestigingen heeft Unica al lange tijd de beschikking over bedrijven met veel specialistische kennis. Deze bedrijven hebben per vandaag gedeeltelijk een nieuwe naamgeving om beter te kunnen voldoen aan de vraag in de markt. Unica heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een toonaangevend geïntegreerd technisch dienstverlener en verwacht de komende jaren te groeien van ruim 2.200 naar minimaal 2.800 medewerkers met een omzetniveau van ca. € 500 miljoen. 

Unica neemt Nsecure over

Unica neemt security management specialist Nsecure uit Barendrecht over. Nsecure is onderdeel van het beursgenoteerde Nedap en een toonaangevend specialist op het gebied van complexe toegangs- en veiligheidsvraagstukken. Met de overname verbreedt Unica zijn gespecialiseerde kennis op het gebied van security management en toegangscontrole. Unica is reeds lange tijd actief in dit domein met Unica Security. De toevoeging van Nsecure betekent een nieuwe versterking van de mogelijkheden om integrale technologische oplossingen voor klanten te bieden.

 

Groei digitalisering verwarmt twee miljoen woningen in 2030

Met een gemiddelde groei van 17,5% zijn datacenters het groeiende knooppunt van de grote hoeveelheid data die de digitalisering met zich meebrengt. De processen binnen deze datacenters leveren veel restwarmte op. Met de groei van datacenters in Nederland zijn met deze restwarmte 2 miljoen bestaande woningen te verwarmen in 2030. De nieuwe whitepaper van Unica beschrijft hoe dit te realiseren is.