Energie Beheer Systeem

Energie Beheer Systeem


Waarom?
Het “Activiteitenbesluit milieubeheer” legt aan veel organisaties een energiebesparingsplicht op. Eén van de maatregelen die op grond hiervan nu moet worden genomen is de implementatie en het gebruik van een energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS). Dit betreft specifieke energiemonitoring op hoofdmeterniveau. De eerste controles door handhavende instanties zijn medio juni 2020 al geweest. 

Verbruikt uw locatie meer dan 88.000 kWh, 25.000 m3 gas of heeft een oppervlak van 1.500 m2 ? Dan geldt de wetgeving ook voor uw locatie.

Eenvoudige oplossing, EnergyPanel
Unica gebruikt het in eigen beheer ontwikkelde dashboard "EnergyPanel" van onze dochter Hellemans Consultancy. Naast de EBS-functionaliteiten is EnergyPanel ook onderscheidend door het inzicht in kosten, CO2-emissies, contractcapaciteit, etc. Het is bovendien leveranciersonafhankelijk.

Door met een EBS uw energiestromen te monitoren en te analyseren, krijgt u grip op uw energieverbruik en kunt u gericht energie besparen. Dit is duurzaam en er zijn vaak forse besparingen te realiseren. Het EnergyPanel voldoet aan alle eisen van het RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland).

Hoe?
De slimme meters worden gekoppeld aan EnergyPanel. Wij richten het dashboard in en stellen het EBS voor u beschikbaar per locatie en per energiemeter. U hoeft hier verder niks voor te doen. 

Rapportage bevoegd gezag, energiemanagement
Met basis energiemanagement kunnen wij voor u rapporteren aan het bevoegd gezag over het functioneren van de klimaatinstallatie. U voldoet dan volledig aan de verplichting en wordt geheel ontzorgt. Wij analyseren de gegevens en bij geconstateerde afwijkingen worden deze vermeld. De eventuele verbeterpunten kunnen worden doorgevoerd.

Kosten

Type

Abonnement

Implementatiekosten

Basis energiemanagement

monitoring

kosten per jaar

eenmalig per gebouw

gebouw per jaar

 

per aansluiting

 

 

 

EBS type A

€ 150

€ 200

€ 500

EBS type B

EBS type C

€ 975


Meer informatie
Wilt zich aanmelden of wenst u meer informatie? Dan kunt u eenvoudig uw gegevens hieronder invullen.

Aanhef
Bent u al klant bij Unica?