Arjen Leenhouts benoemd tot directeur Unica Energy Solutions

Publicatie datum
Paragrafen


Arjen Leenhouts (52) is met ingang van het nieuwe jaar benoemd tot directeur van Unica Energy Solutions. Arjen was al directeur van Hellemans Consultancy, dat samen met Unica Energy Solutions het energiecluster van Unica vormt. In zijn nieuwe rol gaat Arjen ook de aansturing verzorgen van Unica Energy Solutions en krijgt hij de taak om de activiteiten van de twee bedrijven verder met elkaar te stroomlijnen en uit te bouwen.

Arjen is al vanaf 1997 actief in de energiesector en was in 2004 een van de oprichters van Hellemans Consultancy. Hij wist die organisatie uit te bouwen van een tweemansbedrijf tot het grootste energie-inkoop adviesbureau in Nederland met tientallen medewerkers. In 2015 werd Hellemans Consultancy overgenomen door Unica, al opereert de organisatie nog altijd als onafhankelijk bedrijf onder eigen naam. Logischerwijs zijn de activiteiten van Hellemans Consultancy wel aangesloten op die van Unica Energy Solutions en werken de bedrijven sinds dit jaar intensief samen. Unica Energy Solutions is sterk op het gebied van ontwerp, realisatie, beheer en exploitatie van WKO’s, energieprestatiecontracten en energie- en duurzaamheidsadvies, terwijl Hellemans Consultancy onder meer consultancydiensten levert voor energie-inkoop, duurzame opwekking en energiemanagement.

Arjen Leenhouts
Arjen Leenhouts

In zijn nieuwe rol als directeur van Unica Energy Solutions krijgt Arjen de taak om de activiteiten van de beide bedrijven verder met elkaar te integreren. “Ik sta in mijn kracht en krijg energie van het identificeren van kansen in de markt, om die vervolgens te vertalen naar toegevoegde waarde voor onze klanten. Ik heb er plezier in mensen met elkaar te verbinden en iedereen zoveel mogelijk vanuit zijn kracht te laten werken. Ik zie er naar uit om samen met onze teams verdere stappen te zetten in het op elkaar laten aansluiten van onze energie-oplossingen, waaraan in de markt steeds meer integrale behoefte is.”

Als directeur van Unica Energy Solutions is Arjen de opvolger van Jan-Maarten Elias. Nadat hij acht jaar als gedreven directeur met zijn bedrijf de verduurzaming van de gebouwde omgeving op de kaart heeft gezet, heeft Jan-Maarten besloten zijn loopbaan vanaf 2019 buiten Unica voort te zetten.