Facto laat Unica Energy Solutions aan het woord over Informatieplicht energiebesparing

Publicatie datum
Paragrafen
Arnaud van Beek - van Goor


Vóór 1 juli 2019 moeten bedrijven melden welke energiebesparende maatregelen u neemt voor uw bedrijfspand. Dit vloeit voort uit het Activiteitenbesluit milieubeheer. De deadline van 1 juli nadert. Toch hebben nog niet alle bedrijven aan de verplichting voldaan. Waarom niet? En kunt u nog wel blijven wachten? Dat bespreekt Arnaud van Beek – van Goor, productmanager energie en duurzaamheid bij Unica Energy Solutions, in Facto Magazine.

De wetgeving over de EED, de energie-audit, en de erkende maatregelenlijst bestaan al een aantal jaar. Deze zijn in 2012 ontstaan vanuit de vastgestelde Europese Energie-Efficiency Richtlijn-2012/27/EU. Een EED is bedoeld voor inzicht in energiebesparing en vervoersmanagement. Dit moet bedrijven en instellingen verleiden om meer besparingsmaatregelen te treffen en de energietransitie te versnellen.

Het is nu 2019 en nog steeds hebben niet alle bedrijven aan deze verplichting voldaan. In een artikel in Facto Magazine geeft Arnaud antwoord op de vraag of u het zich nog wel kunt permitteren om nog langer te wachten. U leest het complete artikel hier.