Jan-Maarten Elias voor vijfde keer in Duurzame Top 50

Publicatie datum
Paragrafen

Directeur Jan-Maarten Elias van Unica Ecopower is voor het vijfde achtereenvolgende jaar opgenomen in de ‘Duurzame Top 50’. Elias neemt in 2017 de 26e plaats in op de lijst van Nederlanders die over de benodigde daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving ook echt duurzamer te maken.

De jaarlijkse ranglijst is vorige week woensdag bekend gemaakt tijdens het Green Tie Gala, onderdeel van het Building Holland event dat plaatsvond in de RAI Amsterdam. Winnaar van de ‘Duurzame Top 50’ verkiezing werd Claudia Reinier, vicevoorzitter van branchevereniging Uneto-VNI. Haar verkiezing vormt een bevestiging dat de huidige installatiewereld een vooraanstaande rol heeft in de verduurzaming van zowel nieuw als bestaand vastgoed. De circulaire economie was één van de belangrijkste thema’s die tijdens het Green Tie Gala naar voren kwam. Opvallend was verder dat er veel nieuwe gezichten waren en talrijke jonge specialisten die als aanjager van verduurzaming actief zijn.

Voor Jan-Maarten Elias was het de vijfde achtereenvolgende keer dat hij werd opgenomen in de ‘Duurzame Top 50’ lijst. Als directeur van Unica Ecopower is hij het uithangbord van Unica’s langdurige passie voor duurzaamheid en diepe en brede kennis van het thema binnen de Unica-organisatie. Naast het bedenken en ontwerpen van duurzaamheidsoplossingen realiseert, implementeert en exploiteert Unica Ecopower deze projecten voor haar klanten, om gezamenlijk de duurzaamheidsambities daadwerkelijk waar te maken. De ‘Label C garantie’ die Unica Ecopower onlangs lanceerde is daar een actueel voorbeeld van.