PwC behaalt vier sterren BREEAM In Use certificering

Publicatie datum
Paragrafen

Financieel dienstverlener PwC Nederland nam onlangs het initiatief om voor al haar kantoren (14 panden) een BREEAM In Use certificaat te behalen. BREEAM is een instrument om integraal de duurzaamheid te meten en te beoordelen conform de BRL-richtlijn. Unica Energy Solutions vulde voor PwC de expertrol in, met W4Y als assessor. Naast het onderdeel ‘Gebruik’ voor alle panden zijn drie kantoren ook voor ‘Beheer’ gecertificeerd. De Dutch Green Building Council (DGBC) reikte de certificaten dinsdag 20 maart uit aan PwC tijdens het nationale BREEAM Congres in Rotterdam.

Landelijke primeur
Normaliter zijn het gebouweigenaren of beheerders die aan de slag gaan met BREEAM In Use. Dat nu een gebruiker de certificering initieerde is bijzonder. Bovendien heeft PwC een landelijke primeur, want het is de eerste partij in Nederland die een BREEAM In Use portfolio brede certificering op het onderdeel ‘Gebruik’ heeft gehaald volgens de BRL 2016-versie.

Vier sterren-‘Excellent’
Met een score van ‘Excellent’ (vier sterren) voor ’Gebruik’ zijn de inspanningen beloond. PwC loopt voorop met duurzaamheid en heeft dit intern als belangrijk speerpunt gemaakt. De doelstelling van PwC is om in 2030 volledig klimaat- en energieneutraal te zijn. Het BREEAM-traject heeft hiertoe veel inzicht gegeven. PwC benadrukt dat de portfolio-aanpak een begin is van inspanningen om een nog hogere score te behalen; de aanpak maakt duidelijk waar verbeteringen mogelijk zijn en het is een handvat om dat toekomstpad te vervolgen.

Unica actief BREEAM-partner
Unica is partner van de Dutch Green Building Council (DGBC) en heeft eigen experts in dienst om de onderdelen ‘In Use’ en ‘Nieuwbouw en Renovatie’ van de BREEAM-certificering voor klanten te realiseren. Jan-Maarten Elias, directeur van Unica Energy Solutions, was jarenlang lid van het College van Deskundigen en sinds 2009 betrokken bij de totstandkoming en optimalisatie van de BREEAM- keurmerken. Unica-aandeelhouder Daan van Vliet was van 2015-2017 bestuursvoorzitter bij de DGBC.

Voor meer informatie: Marian Kos, mkos@unica.nl.

 

PWC Breaam 1   PWC Breaam 2