Unica-Trainee Chris Jansen finalist bij NGI Challenge

Publicatie datum
Paragrafen

Trainee Chris Jansen behoorde eind oktober tot de 10 finalisten van de Nudge Global Impact Challenge. Tijdens dit driedaagse evenement kwamen 85 internationale jonge professionals bijeen om met elkaar van gedachten te wisselen over de implementatie van Sustainable Development Goals binnen de organisaties waarvoor zij werkzaam zijn. 

Voorafgaand aan de driedaagse hadden alle deelnemers een concreet plan ingeleverd waarmee ze impact willen maken op de duurzaamheidsbeginselen binnen hun organisatie of omgeving. Gedurende het evenement doorliepen alle deelnemers een assessment en werd Chris verkozen tot de 10 ‘Best Global Young Leaders in Sustainability 2017’. Die mochten hun overtuigingen pitchen aan de jury van organisator Nudge, een Nederlandse non-profit organisatie die zich wereldwijd inzet voor de transformatie naar een meer duurzame maatschappij.

Het driedaagse evenement in de bosrijke omgeving van Zeist was het tussentijdse hoogtepunt van de deelname aan de Nudge Global Impact Challenge, waar Chris zich vanuit Unica voor inschreef. Als trainee maakte hij de maanden voorafgaand aan het evenement een plan om de duurzaamheidsbeginselen die Unica nastreeft intern nog beter op de kaart te zetten. “Het belangrijkste doel van mijn plan is om meer interne bewustwording te creëren en te laten zien dat Unica zijn medewerkers echt de ruimte geeft om hier het verschil in te maken”, legt Chris uit.

Snelkookpan
Tijdens het driedaagse evenement was hij in goed gezelschap van 85 internationale jonge professionals uit onder meer Canada, de Verenigde Staten, Mexico, Midden-Oosten, Zuid-Afrika, Indonesië en de EU. Met groepsopdrachten, gerichte coaching en inspirerende sprekers reikte de Nudge Global Impact Challenge extra tools aan voor de jonge professionals om hun plan effectief in de praktijk te brengen. “Het was een snelkookpan die ons middelen heeft gegeven om leiderschap te tonen en impact te maken, vanuit onze persoonlijke overtuiging om de Sustainable Development Goals te implementeren bij onze organisaties”, vertelt Chris over zijn deelname.

Tot zijn eigen verrassing behoorde hij tot de tien finalisten die ter afsluiting van het evenement een impact statement mochten houden. “Dat is natuurlijk een extra motivatie om daadwerkelijk het verschil te maken. Met de bagage en feedback van dit evenement op zak ga ik de komende maanden mijn impactplan realiseren binnen Unica”, vertelt Chris, die zijn traineeship inmiddels heeft afgerond en nu als procesmanager actief is bij Unica Security.