Unica participeert in innovatietraject Rijksvastgoedbedrijf

Publicatie datum
Paragrafen

Met zo’n 80 miljoen m2 vastgoed heeft het Rijksvastgoedbedrijf een vooraanstaande rol in het verduurzamen van bestaande panden. Een van de innovatietrajecten binnen het Programma Groene Technologieën 3.0 van het Rijksvastgoedbedrijf is de testomgeving Rijswijk. Unica is actief betrokken om met haar kennis en ervaring dit traject tot een succes te maken.

Op een locatie van Rijkswaterstaat in Rijswijk worden verschillende duurzame innovaties getest op het gebied van klimaat, licht en het Internet of Things. Hiermee zal het kantoor energiezuinig en comfortabel worden. Het doel is om te komen tot schaalbare oplossingen waarbij de gebruiker een centrale rol speelt. Vanwege de vele innovaties zijn er meerdere marktpartijen betrokken bij dit innovatieprogramma. De bijzondere en integrale samenwerking leidt ertoe dat elke innovatie maximaal wordt getoetst gedurende het programma.

Unica heeft het pand via haar afdeling Technisch Beheer in onderhoud. Unica Ecopower is als adviseur en coördinator betrokken bij het innovatieproject van het Rijksvastgoedbedrijf. Samen met het projectteam van het Rijksvastgoedbedrijf en de andere marktpartijen zorgt Unica Ecopower voor de integratie van de innovaties in de bestaande installaties. Dankzij deze integrale benadering komen slimme, energieneutrale kantoorgebouwen een stap dichterbij.

Bekijk hieronder het filmpje over de testomgeving voor systeeminnovaties in de kantoren van het Rijksvastgoedbedrijf.

Voor meer informatie: Serge Klapwijk, consultant Unica Ecopower, telefoon: 033 - 247 80 80.