Unica scoort in Duurzame Top 50

Publicatie datum
Paragrafen


Jan-Maarten Elias, directeur van Unica Energy Solutions, en Daan van Vliet, aandeelhouder van Unica, behoren met de 12e respectievelijk 40ste plaats van de ABN AMRO Duurzame Top 50 tot de meest duurzame personen binnen de bouw en vastgoed van Nederland. Daarmee laat Unica wederom zien dat het tot de koplopers behoort rondom de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Architect Thomas Rau voert deze Top 50 lijst aan.

De Duurzame Top 50 is een ranglijst van Nederlanders die over de benodigde daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving duurzamer te maken. De Duurzame 50 is de jaarlijkse thermometer van ABN AMRO, Duurzaam Gebouwd en NeVaP betreffende duurzaamheid in de bouw en vastgoed in Nederland. De lijst vertegenwoordigt ambitieuze verduurzamingstoppers van ons land. Vanuit alle genomineerden komen twee belangrijkste, maatschappelijke thema’s duidelijk naar voren: de energietransitie en de toenemende schaarste aan materialen.

Jan-Maarten Elias staat als directeur van Unica Energy Solutions al langere tijd bekend om zijn inzet voor duurzaamheid en staat al zes achtereenvolgende jaren hoog in deze lijst. Zijn activiteiten zijn vooral gericht op de energietransitie die Unica Energy Solutions met zijn adviesdiensten, duurzame producten en assetmanagement waarmaakt. Tevens is hij bestuurder van NeVaP, het innovatieplatform voor vastgoedexploitatie. Daan van Vliet, aandeelhouder van Unica, voormalig CEO en voormalig voorzitter van de Dutch Green Building Council (DGBC), is al sinds de jaren ’90 actief met het implementeren van duurzame energietechnieken in de vastgoedwereld.

De volledige lijst is hier terug te vinden.

Jan-Maarten Elias  Daan van Vliet
Jan-Maarten Elias (links) en Daan van Vliet (rechts)