Biomassa

Warmteopwekking door de verbranding van houtsnippers wordt biomassa genoemd en is een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor een verwarmingssysteem.

Unica Energy Solutions combineert in zijn hout gestookte cv-ketels een aloude verwarmingsmethode met de nieuwste technologie. Daardoor wordt er CO2-neutraal gestookt en kan er duizenden euro’s bespaard worden op de energierekening.

Houtgestookte cv breed inzetbaar

Een houtenergiecentrale is in vele situaties toepasbaar. Denk aan het verwarmen van zwembaden of een woonwijk. Bestaand vastgoed, zoals monumentale panden en galerijflats, is te verduurzamen en te verwarmen vanuit een centrale installatie. Ook een combinatie van warmteverbruikers in dezelfde omgeving is mogelijk, waarbij de warmte via een klein warmtenet over de aangesloten gebouwen verdeeld wordt.

Unica Energy Solutions kan de gehele warmtelevering realiseren, van ontwerp, realisatie en beheer van de installatie tot en met de levering van de brandstof. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Unica Energy Solutions.