Block titel

Unica Energy Solutions

Tekst

Unica Energy Solutions maakt de energietransitie waar! Unica Energy Solutions is gespecialiseerd in integrale energievraagstukken en energiemanagement. Dit biedt opdrachtgevers duurzame, toekomstgerichte oplossingen voor de gebouwde omgeving. Unica Energy Solutions is innovatief en speelt snel in op nieuwe technologische mogelijkheden waarbij we samenwerken met partners die net zo gedreven zijn als wij. Het advies van Unica Energy Solutions is onafhankelijk en transparant. Onze werkwijze is: denken, doen en garanderen.

Actueel

Label C voor kantoren in 2023 nu officiële wetgeving

Kantoorgebouwen moeten verplicht energiezuiniger worden. Vanaf 1 januari 2023 mogen alleen kantoren worden gebruikt die tenminste energielabel C hebben. Dit komt overeen met een energie-index (EI) van 1,3 of beter. Dit volgt uit de wijziging van het Bouwbesluit 2012 die begin deze maand door minister Ollongren (BZK) is gepubliceerd. Het is aan te raden nu de investeringsmaatregelen voor het kantoorpand te verkennen om over vier jaar aan de eis te kunnen voldoen.

Hoofdkantoor Unica behaalt BREEAM In Use certificering

Het hoofdkantoor van Unica in Hoevelaken heeft een drie sterren BREEAM in Use certificering behaald. De certificering is van toepassing op de onderdelen ‘Asset’ en ‘Beheer’ conform de BRL 2016 richtlijn. De score van ‘Very Good’ (drie sterren) is een beloning voor de inspanningen die daarvoor in de afgelopen maanden zijn gedaan. Bert Moser, CFO van Unica, nam het certificaat maandag 5 november in ontvangst uit handen van Jan Roersen van W4Y.

218 zonnepanelen bij Vivare opgeleverd

Unica Energy Solutions heeft donderdag 24 oktober het zonnedak bij gebouw Malburgstaete in Arnhem van woningbouwvereniging Vivare opgeleverd. Het gebouw is een multifunctioneel zorgcentrum van meer dan 12.000 m². Het dak met 218 zonnepanelen levert gemiddeld ca. 60 kiloWattpiek. De opgewekte zonnestroom wordt gebruikt voor de centrale voorzieningen in het pand.