Meerjarig onderhoud sprinklerinstallaties

Publicatie datum
Paragrafen

 

Sprinklers voorkomen dat een brand zich kan ontwikkelen en beperken daarmee de brandschade. Daarnaast dragen ze bij aan de vluchtveiligheid en bescherming van de bedrijfscontinuïteit.

Als pandeigenaar of beheerder bent u verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van uw sprinklerinstallatie. U wilt er zeker van zijn dat de installatie goede bescherming biedt en daadwerkelijk zijn werk doet in het geval van een brandsituatie. Gedegen beheer en onderhoud van uw installatie is daarom enorm belangrijk. Door regelmatig onderhoud uit te laten voeren wordt  de levensduur van uw installatie verlengd en voldoet uw installatie bovendien aan de wettelijke voorschriften. Met periodiek preventief onderhoud kunt u bovendien onverwachte kosten door achterstallig onderhoud voorkomen.

Vanuit de onderhoudsvoorschriften worden er naast de jaarlijkse onderhoudstaken ook meerjaarlijkse werkzaamheden voorgeschreven. U kunt hierbij denken aan het vervangen van de accu’s van de pompset, een leidinginspectie en het testen van de sprinklers.

In deze downloadbare informatiesheet staat een weergave van welke werkzaamheden dit zijn en wanneer u deze kunt verwachten.

Download
Unica Fire Safety - Informatiesheet meerjarig onderhoud sprinkler

Wilt u zeker zijn dat uw sprinklerinstallatie voldoet aan de gestelde eisen en de juiste bescherming biedt bij een eventuele calamiteit? Unica's servicemonteurs zijn specialisten op het gebied van brandbeveiligingsinstallaties en beschikken over veel kennis en ervaring. Unica kan het onderhoud van uw installatie voor u verzorgen. Zo heeft u daar geen omkijken meer naar én een veilige werkomgeving.