Modificatie werkzaamheden, waar denkt u aan?

Publicatie datum
Paragrafen

 

Het kan wenselijk of soms zelfs noodzakelijk zijn om een bestaande brandveiligheidsinstallatie na verloop van tijd aan te passen of uit te breiden. Dit kan verschillende redenen hebben. Bij problemen zoals lekkages of regelmatige storingen kunnen aanpassingen nodig zijn om een installatie weer goed te laten functioneren. Daarnaast kan het gebruik of de indeling van het gebouw zijn gewijzigd als gevolg van een uitbreiding, verbouwing of renovatie. In dat geval kan het zijn dat de aanwezige installaties niet meer aansluiten op de nieuwe situatie en daarom aangepast of uitgebreid moeten worden.

Uitbreiding of vervanging brandmeldinstallatie

Modificatie brandmeldinstallatie Unica

In sommige gevallen zal vervanging van onderdelen van de aanwezige brandmeldinstallatie nodig zijn. Denk dan aan werkzaamheden als het vervangen van de sprinklermeldcentrale (SMC), brandmeldcentrale (BMC) en / of het plaatsen van nevenpanelen of brandweerpanelen. Ook de vervanging van complete installaties, velcomponenten, bekabeling en het programmeren van de centrale komt in sommige gevallen voor. Ook het uitbreiden van een brandmeld- en ontruimingsinstallatie is soms belangrijk.

Modificaties sprinkler en watermist

Ook modificaties aan sprinkler- en watermistinstallaties kunnen na loop van tijd gewenst of noodzakelijk zijn. Denk dan aan de volgende werkzaamheden:

  • Het live testen en/of vervangen van sprinklers
  • Aanpassingen aan het bestaande leidingnet
  • Het aanbrengen van extra sprinklers of watermist nozzles
  • Leidingwerk en appendages vervangen
  • Uitvoeren van leidinginspectie (conform TB80)
  • Uitvoeren van tankinspectie (conform TB67B)
  • Sprinklertank vervangen

Bouw sprinklertank

De bouw van een nieuwe sprinklertank in beeld 

Modificaties door Unica Fire Safety

Voor vrijwel alle werkzaamheden op het gebied van aanpassingen of uitbreidingen van bestaande brandbeveiligingssystemen kunt u bij Unica Fire Safety terecht. Wij beschikken over een team van ervaren technici, gespecialiseerd in het werken aan installaties van gebouwen die in gebruik zijn. We vertellen u graag meer over de werkzaamheden waarmee we u kunnen ondersteunen.

Flexibel en efficiënt

Het werken in een omgeving waar de bedrijfsprocessen zo veel mogelijk door moeten kunnen gaan, stelt extra eisen aan de manier waarop we onze werkzaamheden inrichten. Efficiënt werken en flexibiliteit zijn daarbij cruciaal. Door onze werkzaamheden af te stemmen met de organisatie zorgen we dat onze werkzaamheden zo min mogelijk hinder veroorzaken. Daarnaast maken we gebruik van eigen prefab voorzieningen en goed uitgeruste werkbussen die als mobiele werkplaats dienen. Dankzij deze werkwijze kunnen we de doorlooptijd van het werk op locatie verkorten en daarmee de overlast beperken.

Onderhoud gemakkelijker en goedkoper

In veel gevallen zijn er ook mogelijkheden om bestaande brandveiligheid installaties slimmer, efficiënter en duurzamer te maken. Met name bij oudere systemen zijn er vaak verschillende mogelijkheden. Met slimme technische oplossingen is het mogelijk om de verplichte jaarlijkse onderhoudsbeurten sneller en gemakkelijker uit te kunnen voeren. Wij denken graag met u mee over slimme duurzame oplossingen voor uw pand.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Ga in gesprek met onze specialisten.
 

Ga met ons in gesprek