Unica Fire Safety lanceert nieuwe productinnovaties in samenwerking met Project Fire

Publicatie datum
Paragrafen

Unica Fire Safety en Project Fire Products Ltd. hebben in december een partnerovereenkomst gesloten voor een reeks innovatieve producten op het gebied van sprinklertechniek. De producten van Project Fire maken het mogelijk om op een duurzame wijze flow switches en alarmkleppen te testen. Tevens is Unica Fire Safety met het product Livetap in staat om aftakkingen voor nieuwe sprinklernetten te maken, terwijl de installatie onder druk staat. 

De nieuwe producten zijn duurzaam, omdat installaties niet meer afgetapt hoeven te worden om de functionaliteit van flow switches en alarmkleppen te kunnen meten. Hierdoor worden duizenden liters water bespaard en kan de sprinklerinstallatie volledig in bedrijf blijven tijdens onderhoud. Doordat de installaties onder druk blijven staan komt er geen vers, zuurstofrijk water in de leidingen. Vers, zuurstofrijk water zorgt voor een verhoogd risico op corrosievorming in sprinklerleidingen. Met behulp van deze producten wordt het risico op corrosie fors verlaagd, waardoor de installatie langer meegaat.

“Met deze samenwerking zetten we de volgende stap richting duurzame brandveiligheidsinstallaties, die bovendien vanaf een centrale plek in het gebouw beheerd en gemonitord kunnen worden. Unica Fire Safety is altijd op zoek naar de laatste technieken die bijdragen aan de brandveiligheid van het gebouw. Met deze technieken kunnen we een bijdrage leveren aan het besparen van water, het verlengen van de levensduur van de installatie en het efficiënter maken van onderhoud aan componenten van de installatie”, aldus Tom Verschoor, directeur van Unica Fire Safety. 

“We zijn enorm blij om deze samenwerking te beginnen met Unica Fire Safety, marktleider op het gebied van brandveiligheid in Nederland. In Nederland zal Unica Fire Safety onder andere onze producten Zonecheck Analogue & Addressable, Bellcheck Analogue & Addressable en Livetap vertegenwoordigen”, aldus Andy Wild, sales director bij Project Fire. “We kijken uit naar een intensieve samenwerking met Unica Fire Safety en zullen er alles aan doen om een lang en succesvol partnerschap op te bouwen. Mijn dank gaat uit naar iedereen die zich heeft ingezet om tot deze ondertekening te komen en ik heb veel vertrouwen in onze toekomst.”

Over Project Fire Products Ltd. 
Project Fire Products is een innovatieve productleverancier uit het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf ontwikkelt en levert producten voor de sprinklermarkt vanuit een duurzame gedachte. Het is een privaat bedrijf met ruim 40 jaar ervaring in de brandveiligheidsmarkt. Project Fire levert producten die gericht zijn op het testen, monitoren en het modificeren van sprinklerinstallaties. Het ontwikkelen van duurzame toepassingen is daarbij het uitgangspunt. Alle producten van Project Fire zijn UL, FM, VdS en LPCB gecertificeerd om architecten, consultants, overheden en gebouweigenaren de zekerheid te geven dat de producten volledig binnen het kader van de wet- en regelgeving vallen. De producten van Project Fire zijn over heel de wereld in installaties geïnstalleerd. In meer dan 100 landen zorgen ze voor enorme besparingen van water en energie en voor meer efficiëntie in service en onderhoud voor klanten.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Erik Haan, 06 - 518 570 31 of via ehaan@unica.nl.