Ontruimingsalarm

Een brand of calamiteit snel ontdekken is één ding, maar een snelle en adequate manier van ontruimen is minstens zo belangrijk. Met name voor gebouwen waar veel mensen aanwezig zijn, of bijvoorbeeld zorginstellingen waar mensen verminderd of niet zelfredzaam zijn, kan een snelle en adequate ontruiming daadwerkelijk levens redden. Een goede ontruimingsalarmering is hiervoor cruciaal.

Ontruimingsalarmbedrijf

Unica Fire Safety maakt zich al jaren sterk voor een betere brandveiligheid in Nederland. Unica  biedt slimme, integrale oplossingen op het gebied van brandbeveiliging. Unica Fire Safety is erkend voor bijna alle brandbeveiligingsinstallaties. Als eerste landelijke installateur is Unica Fire Safety officieel gecertificeerd als ontruimingsalarmbedrijf. De certificering geldt voor de levering en het onderhoud van systemen met zogenoemde slow-whoop signaalgevers (luide signalen) en voor systemen met gesproken woordboodschappen.

Een ontruimingsalarmsysteem heeft als doel de in het gebouw aanwezige personen na het ontdekken van een brand te alarmeren. Om een evacuatie snel en veilig te laten verlopen zijn er twee typen van ontruimingsalarmering te onderscheiden: luid alarm (type A, B en B met spraak) en stil alarm. Luid alarm wordt over het algemeen toegepast daar waar mensen goed in staat zijn zichzelf in veiligheid te brengen.

Unica Fire Safety levert een compleet aanbod van gecertificeerde ontruimingsalarmsystemen en adviseert opdrachtgevers graag welk ontruimingsalarmsysteem het meest geschikt is voor hun pand.