Sprinkler

Sprinklerinstallaties zijn een bewezen methode om organisaties tegen brand te beschermen. De automatische sprinklerinstallatie detecteert een brand in een vroeg stadium, waarschuwt de brandweer en BHV en blust de brand of houdt deze onder controle. Unica Fire Safety heeft veel ervaring met het ontwerpen, installeren en onderhouden van sprinklerinstallaties en heeft deze brandbeveiligingsmethode in onder andere scholen, musea, bibliotheken, theaters, productiebedrijven, magazijnen, distributiecentra, kantoorgebouwen en verzorgingshuizen geïnstalleerd.

Bewezen meerwaarde

Door de hoge reactiesnelheid en effectiviteit van sprinklers krijgt een beginnende brand geen kans zich te ontwikkelen, waardoor de brandschade aanzienlijk wordt beperkt. Hierdoor is sneller herstel mogelijk na een brand en waarborgt de sprinklerbeveiliging de continuïteit van uw onderneming. En dat terwijl een sprinklerinstallatie per m2 veelal goedkoper is dan vloerbedekking. Het gaat dan nog niet eens over korting op verzekeringspremies, de vrijheid van architectuur en de veiligheid van personeel en bezoekers.

Duurzame sprinklerinnovaties

Unica Fire Safety heeft in samenwerking met Project Fire Products Ltd. een reeks innovatieve producten op het gebied van sprinklertechniek in Nederland geïntroduceerd. Deze serie nieuwe producten bestaat uit de toepassingen Zonecheck, Bellcheck en Livetap.

De Zonecheck en Bellcheck systemen maken het mogelijk om volledig automatisch en op duurzame wijze flow-switches en alarmkleppen te testen. Doordat installaties niet meer hoeven te worden afgetapt, worden jaarlijks duizenden liters water bespaard, blijft de installatie tijdens onderhoud volledig in bedrijf en kan er flink op de kosten voor onderhoud worden bespaard.

Zonecheck en Bellcheck

Livetap is een duurzame innovatie op het gebied van het uitbreiden en aanpassen van sprinklersystemen. Met behulp van Livetap kunnen onder andere vertakkingen worden aangebracht op operationele sprinklerinstallaties. Naast een aanzienlijke besparing van water en energie worden tijd en kosten bespaard voor het hervullen van het systeem. Daarnaast verkleint Livetap het risico op corrosievorming en beschermt daarmee de bedrijfszekerheid van de installatie.

 

Download
Unica Fire Safety - Sprinkler - Brochure
Unica Fire Safety - Zonecheck - Brochure
Unica Fire Safety - Bellcheck - Brochure
Unica Fire Safety - Livetap - Brochure