Trainingen

Naast de juiste brandbeveiligingsinstallatie(s) is het voor een goede brandveiligheid belangrijk dat de organisatie goed geregeld is. Uit ervaring blijkt dat de techniek meestal prima op orde is, maar dat de organisatie er omheen vaak nog veel kan verbeteren. Unica Fire Safety kan ondersteunen en bijstaan om de kennis en kunde van personeel te vergroten door middel van trainingen.
 

Beheer brandmeld- of sprinklerinstallatie

Als eigenaar of gebruiker van een gebouw waar een brandmeldinstallatie of sprinklerinstallatie aanwezig is, bent u verplicht één of meerdere beheerder voor de installatie(s) aan te stellen. De beheerder is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de installatie, het bijhouden van het logboek en is daarnaast het eerste aanspreekpunt voor de brandweer. U kunt het beheer en onderhoud door een erkend onderhoudsbedrijf laten uitvoeren, zoals Unica Fire Safety. Het is ook mogelijk om sommige beheertaken zelf uit te voeren indien uw beheerder de benodigde opleiding en instructie heeft gekregen.

Unica Fire Safety verzorgt 2-daagse trainingen die deelnemers opleiden tot beheerder met erkend NIBHV certificaat. Tijdens deze cursus leren deelnemers alles over de beheertaken en de relevante normen en voorschriften.
 

Cursus beheerder brandmeldinstallaties

Cursus beheerder sprinkler

 

Ervaar een werkende blusinstallatie en ontruimen in een zorgomgeving

Veel zorginstellingen in Nederland zijn uitgerust met een automatische blusinstallatie, zoals een sprinkler- of watermistinstallatie, voor het geval er brand uitbreekt. In onze ervaring met eindgebruikers merken wij dat er veel vragen bij hen spelen over deze systemen. Zoals: wat gebeurt er bij een blussing? kan ik nog mensen redden uit de ruimte waar de brand woedt?

In samenwerking met G4S heeft Unica daarom het Fire Safety Experience Center ontwikkeld. In het trainingscentrum in Ede organiseren we unieke brandveiligheidstrainingen voor verschillende doelgroepen uit de zorgsector. Tijdens deze unieke trainingen kunnen deelnemers een werkende blusinstallatie ervaren en leren zij hoe te handelen in het geval van brand in hun zorginstelling.
 

Meer over deze training