Beheerder Sprinklerinstallatie

 

Cursus informatie
Cursus: beheerder sprinklerinstallatie
Aantal lesdagen: 2
Locatie cursus: Unica Fire Safety te Hoevelaken / op locatie
Cursusmateriaal: cursusboek (inclusief)
Afsluiting: examen door NIBHV (inclusief)
Aantal deelnemers: max. 12

 

Op basis van de wettelijke voorschriften uit het TB80 moet de eigenaar of gebruiker van een gebouw waar een sprinklerinstallatie aanwezig is, een beheerder aanstellen die ervoor zorg draagt dat de installatie in werkbare toestand blijft. De beheerder draagt de verantwoordelijkheid over de sprinklerinstallatie en moet opgeleid en geïnstrueerd zijn om zijn/haar taken als beheerder uit te kunnen voeren.

Deze 2-daagse cursus van Unica Fire Safety leidt deelnemers op tot NIBHV gecertificeerd 'Beheerder Sprinklerinstallaties'. Tijdens deze cursus doen deelnemers de benodigde kennis op om zelfstandig de beheerstaken op hun eigen locatie uit te voeren. Het NIBHV certificaat toont aan dat uw beheerder(s) vakbekwaam zijn.
 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die de rol van beheerder van de sprinklerinstallatie gaan vervullen. Ook voor personen die zelf de periodieke testen van de installatie uit willen gaan voeren is deze cursus geschikt.
 

Inhoud cursus

De cursus bestaat uit 2 lesdagen waar minimaal 2 weken tijd tussen zit. De cursus wordt afgesloten met het NIBHV examen op de tweede lesdag. Bij positief resultaat ontvangen de deelnemers het erkend NIBHV diploma 'Beheerder Sprinklerinstallaties'.

Tijdens de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Beheer en onderhoudsvoorschriften die gesteld worden aan sprinklerinstallaties.
  • Uitvoeren van periodieke testen
  • Het beheer en invullen van het logboek
  • Bepalen van de installatiebeschikbaarheid
  • Welke documenten horen bij een sprinklerinstallatie?
  • Hoe te handelen bij calamiteiten
     

Locatie cursus

De cursus wordt in de regel gegeven in de cursusruimte van Unica Fire Safety te Hoevelaken. Desgewenst kan de cursus ook op locatie worden verzorgd.

 

"Wilt u meer informatie ontvangen? Of de mogelijkheden voor een cursus op locatie bespreken?"

 

Neem vrijblijvend contact op