Kennissessie Cybersecurity & Dataleaks

57 procent van de Nederlandse bedrijven is al eens slachtoffer geweest van cybercriminaliteit en 77 procent van de ICT-verantwoordelijken vreest dat zijn of haar bedrijf kwetsbaar is voor een cyberaanval. Tijdens de kennissessie Cybersecurity & Dataleaks van JPR Advocaten en Unica ICT Solutions leert u eenvoudig beveiligingsrisico’s in kaart te brengen en maatregelen te nemen om een cyberaanval of datalek te voorkomen. Verder leert u wat de belangrijkste valkuilen zijn bij het sluiten van (ICT)-contracten, zodat u de gevolgen van een mogelijke datalek kunt beperken. Brenno de Winter, onderzoeker van meer dan 2.000 datalekken, sluit de middag af met een keynote.
 
Wie met technologie in aanraking komt, heeft altijd een beveiligingsprobleem. Met de dagelijkse stroom aan berichten over de onveiligheid rond ICT, rijst de vraag hoe je een organisatie zo goed mogelijk kunt beschermen tegen een eventuele cyberaanval. Persoonsgegevens moeten vertrouwelijk blijven, administraties kloppend zijn, websites en bedrijfsprocessen horen 24/7 te draaien.  
 
De problematiek kan overweldigend overkomen, maar dat hoeft niet. Door het op orde houden van de basishygiëne, kunnen veel rampen worden voorkomen. Leer eenvoudig risico’s in kaart te brengen en maatregelen te nemen. Elke organisatie kan stappen zetten om problemen te beheersen. Door middel van praktische workshopsessies, willen wij u helpen deze stappen te zetten.

Schrijf u hier in

Brenno de Winter

Brenno de Winter

Wij sluiten de middag af met gastspreker Brenno de Winter, bevlogen expert op het gebied van informatiebeveiliging, privacy en ICT. Hij heeft meer dan 2.000 datalekken onderzocht, adviseert organisaties op het gebied van privacy en ICT en heeft het onlangs verschenen boek ‘Survivalgids voor de Digitale Jungle’ geschreven. Tijdens zijn keynote zal hij praktische handvaten geven hoe om te gaan met privacy en ICT binnen uw organisatie. De tweede druk van het boek van Brenno de Winter krijgt u na afloop mee naar huis.

Meld u aan voor deze gratis toegankelijke kennissessie, door het aanmeldformulier onderaan deze pagina in te vullen.

Leonie Ouwersloot en Woodrow Rullmann

Sessie 1 | AVG: de stand van zaken bijna twee jaar na dato 
Leonie Ouwersloot (advocaat intellectueel eigendom & ICT en privacyrecht, JPR Advocaten)
Woodrow Rullmann (juridisch medewerker privacyrecht en intellectueel eigendom & ICT, JPR Advocaten)

Het was chaos rond 25 mei 2018: de AVG trad in werking. Inmiddels is iedereen bekend met de regelgeving, maar blijven er vragen bestaan over de praktische toepassing van de AVG. In deze workshop besteden wij eerst aandacht aan de praktische implementatie van de AVG en heeft u vervolgens de mogelijkheid om vragen te stellen. Speciale aandacht hebben wij voor het vastleggen van een datalekprocedure en wat u kunt doen bij schendingen van de AVG door een door u ingeschakelde partij. 

Gijs Koenjer

Sessie 2 | De mobiele werkplek: prooi voor datalekkage? 
Gijs Koenjer (security-expert, Unica ICT Solutions)
 
Onze bedrijfsinformatie verlaat steeds vaker de veilige muren van het datacenter. De toename in het gebruik van lokale data op laptops, tablets en mobiele telefoons wordt gedreven door cloudoplossingen zoals Microsoft Office 365. Voor medewerker is het uiteraard heerlijk om flexibel te kunnen werken, maar hoe beschermt u zich tegen de risico’s van malware infecties of verlies van deze mobiele apparatuur en voorkomt u vervelende bijkomstigheden zoals het moeten melden van een datalek? Ik neem u tijdens deze sessie mee in de mogelijkheden om uw organisatie en medewerkers te beschermen tegen de digitale gevaren van vandaag. 

Jelmer Brouwer

Sessie 3 | De grootste valkuilen bij contracteren
Jelmer Brouwer (advocaat ondernemingsrecht, JPR Advocaten)

Tijdens deze interactieve workshop staan we stil bij risico’s en eventuele valkuilen bij het aangaan van (ICT) contracten. U gaat samen ontdekken wat niet mag ontbreken in een (ICT) contract, zodat u geen problemen krijgt achteraf en de gevolgen van een mogelijk datalek kunt beperken. Natuurlijk krijgt u alle gelegenheid om vragen te stellen.

Bas Marquering

Sessie 4 | Inzicht in beveiligingsrisico’s en concrete oplossingen
Bas Marquering (security-expert, Unica ICT Solutions)

Beveiligingsrisico's ontwikkelen zich tegenwoordig razendsnel en het valt niet altijd mee om bij te blijven. Wij nemen u daarom mee in de laatste securitytrends en risico’s en laten zien wat dit kan betekenen voor uw organisatie. Aan de hand van praktische oplossingen wordt duidelijk hoe u met eenvoudige stappen de IT-veiligheid van uw organisatie kunt verhogen.

 

Meld u aan voor het evenement
Gegevens
Aanhef
Aanhef
Hoe is dit evenement onder uw aandacht gekomen
Gegevens introducé
Aanhef introducé (optioneel)
Aanhef introducé (optioneel)
Mogen wij rechtstreeks informatie met betrekking tot dit evenement verstrekken aan uw introducé?