Hoe integreer je Power BI in Microsoft Teams?

Hoe integreer je Power BI in Microsoft Teams?

Til de toegankelijkheid, het samenwerken en het delen van bedrijfsinformatie (waaronder KPI’s) binnen enkele stappen naar een hoger niveau! Hoe? Door de applicatie van Microsoft Power BI direct toe te voegen aan jouw Microsoft Teams! 

Onze BI & Application Consultant Sander Slangen neemt jou mee in de vijf ‘nice-to-know’ functionaliteiten van Power BI in Teams: 

 • Integratie binnen Teams; 
 • Dashboards binnen een Teams-kanaal; 
 • Makkelijk in gesprek over dashboards; 
 • Jouw Teams-activiteiten analyseren; 
 • Top 20 dashboards Teams-kanalen. 

Hoe voeg je Power BI toe aan jouw Microsoft Teams? 

Vanuit je navigatiebalk kun je makkelijk schakelen tussen de verschillende functionaliteiten binnen Teams. Hier kun je net als ‘Tasks for Planner’ de applicatie ‘Power BI’ toevoegen. Daarmee heb je direct toegang tot alle dashboards en datasets in Power BI waar jij toegang toe hebt.  

powerbi-1

Voeg toe aan een kanaal;

alles centraal op één plek - communicatie, bestanden en dashboards 

De meest recente informatie van KPI’s in duidelijke visualisaties voor het hele team? Wanneer iedereen de juiste licentie en rechten heeft kan het dashboard met één druk op de knop worden geopend in een Teams-kanaal. Erg overzichtelijk, want daarmee heb je als samenwerkingsverband alle communicatie, bestanden, aantekeningen en vanaf heden ook je dashboards op één centrale plek.  Net als bij het toevoegen van de functionaliteiten zoals OneNote in een kanaal klik je op ‘+’ en selecteer je ‘Power BI’. Vervolgens maak je de keuze voor het specifieke toe te voegen dashboard.  

powerbi-2

powerbi-3

Praat snel een eenvoudig over het dashboard 

De tijd van het over en weer e-mailberichten sturen met updates of vragen is voorbij! Vanaf nu verloopt dit snel een eenvoudig via de chat in Teams. De ontvanger krijgt een directe link naar het specifieke dashboard. Makkelijk, overzichtelijk én efficiënt. En of je nou het dashboard wilt benaderen vanuit de Power BI app in de navigatiebalk of vanuit een Teams-kanaal, in beide gevallen heb je in de werkbalk een chatknop zitten.  

 1. Kanaal:
  Vanuit het tabblad met het dashboard heb je de chatknop. De volledige chatgeschiedenis zal vanuit hier in het Teams-kanaal onder ‘Posts’ worden weergegeven, waarbij alle teamleden de post kunnen zien. Vanuit hier kun je ook het team of leden van het team taggen, waardoor zij direct een melding ontvangen. 
  powerbi-4_0
 2. Navigatiebalk:
  Via deze route heb je de mogelijkheid om de chat te starten vanuit de werkbalk of vanuit de specifieke visualisatie van informatie (bijvoorbeeld een grafiek). Waar je vanuit dashboards binnen een kanaal de chat automatisch deelt met de leden van het kanaal kun je in deze optie kiezen voor chatten met specifieke personen of kanalen. Kies je voor een persoon dan wordt dit in de één op één chat weergegeven. Kies je voor een Teams-kanaal dan wordt de chat onder Posts in het Teams-kanaal weergegeven.  

powerbi-5

 

Jouw Teams-activiteit in grafieken weergegeven 

Power BI draait om het in visualisaties begrijpelijk inzichtelijk maken van informatie: Meten is weten. Vanuit die gedachten is het vanaf nu ook mogelijk om je persoonlijke activiteit binnen Teams grafisch weer te geven. Hiervoor maak je een nieuwe rapportage aan. Selecteer in de navigatiebalk in Teams ‘Power BI’. Klik bovenin op het tabblad ‘Maken’ en selecteer ‘Uw Teams-gegevens analyseren’.  
 
Let op: Dit is een persoonlijk dashboard, jij bepaalt zelf of je anderen toegang wil geven door het dashboard te delen! 

powerbi-6

Het tabblad ‘My activity’ geeft een overzicht weer aan hoeveel meetings je hebt deelgenomen, hoeveel chats of posts je hebt verstuurd et cetera. Het dashboard is nog te filteren op aantal dagen. Er zijn nog twee andere tabbladen ‘Team activity’ en ‘Team activity details’.  

powerbi-7

Top 20 dashboard in Teams-kanalen 

Binnen de Power BI App is een extra lijst ‘In Teams’ toegevoegd. Dit is een weergave van de twintig meest recent gebruikte Power BI dashboards in de Teams-kanalen. Zodra de dashboards binnen een Teams-kanaal zijn geopend worden deze weergegeven in de lijst. Deze functie zit alleen in de Power BI app voor Teams.

Handig! In de kolom ‘Locatie’ zie je in welk Teams-kanaal welk dashboard is toegevoegd. Van daar uit daar klik je op de waarde en ga je direct naar het betreffende dashboard binnen het Teams-kanaal.  

powerbi-8

Benieuwd hoe Power BI jouw organisatie inzicht kan geven? Neem dan zeker contact op met onze BI-experts!