Hoe leid ik mijn organisatie door de digitale jungle?

JPR Advocaten en Unica ICT Solutions gidsen u in één middag door de digitale jungle, tijdens de kennissessie 'Hoe leid ik mijn organisatie door de digitale jungle?' Leer eenvoudig beveiligingsrisico’s in kaart te brengen en maatregelen te nemen. Brenno de Winter, onderzoeker van meer dan 2.000 datalekken, sluit de middag af met de keynote Survivaltraining door de digitale jungle.  
 
Wie met technologie in aanraking komt, heeft altijd een beveiligingsprobleem. Met de dagelijkse stroom aan berichten over de onveiligheid rond ICT, rijst de vraag hoe je een organisatie zo goed mogelijk door de digitale jungle kunt leiden. Persoonsgegevens moeten vertrouwelijk blijven, administraties kloppend zijn, websites en bedrijfsprocessen horen 24/7 te draaien.  
 
De problematiek kan overweldigend overkomen, maar dat hoeft niet. Door het op orde houden van de basishygiëne, kunnen veel rampen worden voorkomen. Leer eenvoudig risico’s in kaart te brengen en maatregelen te nemen. Elke organisatie kan stappen zetten om problemen te beheersen. Door middel van praktische workshopsessies, willen wij u helpen deze stappen te zetten.

Schrijf u hier in

Brenno de Winter

Brenno de Winter

Wij sluiten de middag af met gastspreker Brenno de Winter, bevlogen expert op het gebied van informatiebeveiliging, privacy en ICT. Hij heeft meer dan 2.000 datalekken onderzocht, adviseert organisaties op het gebied van privacy en ICT en heeft het net verschenen boek ‘Survivalgids voor de Digitale Jungle’ geschreven. Tijdens zijn keynote zal hij praktische handvaten geven hoe om te gaan met privacy en ICT binnen uw organisatie. De tweede druk van het boek van Brenno de Winter krijgt u na afloop mee naar huis.

Meld u aan voor deze gratis toegankelijke kennissessie, door het aanmeldformulier onderaan deze pagina in te vullen.

Leonie Ouwersloot

Sessie 1 | AVG: de stand van zaken een jaar na dato 
Leonie Ouwersloot (advocaat intellectueel eigendom & ICT en privacyrecht, JPR Advocaten)

Het was chaos rond 25 mei 2018: de AVG trad in werking. Inmiddels is iedereen bekend met de regelgeving, maar blijven er vragen bestaan over de praktische toepassing van de AVG. In deze workshop besteed ik eerst aandacht aan de praktische implementatie van de AVG en heeft u vervolgens de mogelijkheid om vragen te stellen. Speciale aandacht heb ik voor het vastleggen van een datalekprocedure en wat u kunt doen bij schendingen van de AVG door een door u ingeschakelde partij. 

Hendry Scholing

Sessie 2 | De mobiele werkplek: prooi voor datalekkage? 
Hendry Scholing (Solution specialist connectivity & IoT, Unica ICT Solutions) 
 
Onze bedrijfsinformatie verlaat steeds vaker de veilige muren van het datacenter. De toename in het gebruik van lokale data op laptops, tablets en mobiele telefoons wordt gedreven door cloudoplossingen zoals Microsoft Office 365. Voor medewerker is het uiteraard heerlijk om flexibel te kunnen werken, maar hoe beschermt u zich tegen de risico’s van malware infecties of verlies van deze mobiele apparatuur en voorkomt u vervelende bijkomstigheden zoals het moeten melden van een datalek? Ik neem u tijdens deze sessie mee in de mogelijkheden om uw organisatie en medewerkers te beschermen tegen de digitale gevaren van vandaag. 

Dimitry Grobokopatel en Woodrow Rullmann

Sessie 3 | Digital advertising: the do’s and don’ts
Dmitry Grobokopatel (advocaat intellectueel eigendom & ICT, JPR Advocaten)
Woodrow Rullmann (juridisch medewerker privacyrecht en intellectueel eigendom & ICT, JPR Advocaten)


Tijdens deze interactieve workshop staan we stil bij risico’s van (Adwords) marketingcampagnes. U kunt hierbij onder meer denken aan aanspraken vanwege schending van auteursrecht, portretrecht of merkenrecht. Wij vertellen u hoe u een marketingcampagne goed kunt voorbereiden en kunt voorkomen dat u achteraf de campagne wegens inbreuk af moet breken. Natuurlijk krijgt u alle gelegenheid om vragen te stellen.

Bas Marquering en Gijs Koenjer

Sessie 4 | Inzicht in beveiligingsrisico’s en concrete oplossingen
Bas Marquering en Gijs Koenjer (security-experts, Unica ICT Solutions)

Beveiligingsrisico's ontwikkelen zich tegenwoordig razendsnel en het valt niet altijd mee om bij te blijven. Wij nemen u daarom mee in de laatste securitytrends en risico’s en laten zien wat dit kan betekenen voor uw organisatie. Aan de hand van praktische oplossingen wordt duidelijk hoe u met eenvoudige stappen de IT-veiligheid van uw organisatie kunt verhogen.