SOC Analist

SOC Analist

(36-40 uur)
Standplaats: Deventer

“Ben jij altijd bezig met cybersecurity en ga jij ’aan‘ als je de veiligheid van een klant op een hoger niveau kunt krijgen? Dan is de functie SOC Analist écht iets voor jou!”

Als betrokken ICT-dienstverlener staan wij dag en nacht klaar voor onze klanten met een breed portfolio aan ICT-oplossingen. Vanuit ons Security Operations Center monitoren wij 24/7 of deze oplossingen ook veilig kunnen blijven werken. Dit doen wij onder andere met onze Managed Detection & Response dienstverlening. We willen ons team uitbreiden en zijn daarom op zoek naar een SOC Analist.

Wat zijn jouw werkzaamheden?
Samen met je collega securityexperts en -specialisten beman jij ons ‘Security Operations Center’ (SOC). Met de nieuwste technieken bescherm jij organisaties tegen diverse soorten cyberdreigingen. Jij gaat aan de slag met de meldingen die vanuit onze SIEM-tooling komen. Je schat deze meldingen op waarde en onderneemt passende acties. Hiervoor heb je natuurlijk veel contact met de klant maar ook met je collega’s van andere afdelingen. Denk hierbij aan Managed Services, het datacenterteam of het Network Operations Center. Je brengt verbeteringen aan in de tooling, denkt mee over het automatiseren van processen en je geeft adviezen over de rapportages naar onze klanten. Ook bouw je mee aan bestaande en nieuwe dienstverlening binnen jouw vakgebied security. Als analist lever je een belangrijke bijdrage aan het goed op de kaart zetten van onze dienstverlening, zowel bij klanten als de interne organisatie.

Wat bied jij ons?

 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met het werken in een SOC;
 • Je hebt ervaring met SIEM-tooling;
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Je bent bekend met netwerk infrastructuren (Firewall, IDS/IPS);
 • Je hebt ervaring met Vulnerability Management;
 • Je hebt kennis van de Microsoft Defender diensten;
 • Kennis op het gebied van Azure Automation en PowerShell is een pré
 • Een Microsoft Security certificaat is een pré (MS/AZ-500, SC-*)

Wat bieden wij jou?

 • De mogelijkheid om securitydienstverlening in- en extern verder uit te bouwen;
 • Verantwoordelijkheden met bijbehorende bevoegdheden;
 • Betaalde opleidingen & certificeringen;
 • Interessante en uitdagende klantomgevingen;
 • Een informele bedrijfscultuur binnen een ambitieuze organisatie;
 • Een marktconform salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een aantrekkelijke winstdeling, collectieve verzekeringen en een uitstekende pensioenregeling.
 • Tot slot heb je als medewerker van Unica de beschikking over korting op allerlei diensten en producten. De leveranciers van Unica (Boels, Grohe, Fietsvoordeelshop en nog veel meer) bieden je namelijk unieke kortingen aan! 

Reacties:
Herken jij je in de functie van SOC Analist en ben je enthousiast geworden over deze functie? Dan horen wij graag van je!
Stuur jouw motivatie en CV per e-mail naar de afdeling HRM via icthrm@unica.nll. Heb je vragen over bovenstaande functie of wil je gewoon wat meer weten over Unica ICT solutions? Neem dan contact op met onze HRM-afdeling via telefoonnummer 088-2222676 of stuur je vragen per e-mail naar icthrm@unica.nl

* Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
* Het opvragen van referenties en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG - maximaal zes maanden oud) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Aanhef
Aanhef
Documenten
Slechts één bestand.
20 MB limiet.
Toegestane types: txt, rtf, odf, pdf, doc, docx, zip, odt.
Slechts één bestand.
20 MB limiet.
Toegestane types: txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, zip, odt.
Unica neemt privacy zeer serieus en zal jouw aangeleverde gegevens op een veilige manier verwerken en gebruiken. Dit staat beschreven in ons Privacy Statement. We raden je aan dit Privacy Statement aandachtig door te nemen.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.