Beaphar en Unica Schutte ICT ondertekenen samenwerking

Publicatie datum
Paragrafen

Beaphar en Unica Schutte ICT hebben hun partnership bekrachtigd met de contractondertekening voor clouddienstverlening. Beaphar, fabrikant van genees- verzorgings- en voedingsproducten voor huisdieren, gaat hiermee gebruik maken van het dubbel uitgevoerde datacenter van Unica Schutte ICT.

Unica Schutte ICT faciliteert de ICT-infrastructuur van Beaphar op basis van Infrastructure-as-a-Service (IaaS) vanuit het Unica Schutte ICT datacenter in Almere, waarbij Unica Schutte ICT ook het beheer van de infrastructuur uitvoert. Daarnaast kiest Beaphar voor uitwijk naar het datacenter van Unica Schutte ICT in Amsterdam, waarbij de ICT-omgeving van Beaphar continu gesynchroniseerd wordt met de uitwijklocatie. Door de uitbesteding van beheer op de infrastructuur is Beaphar in staat om zich te richten op haar core business activiteiten, maar houdt zij wel grip op de ICT-kosten door een open en transparant opgebouwde kostenstructuur.

Beaphar borgt de stabiliteit van haar ICT-omgeving en profiteert van de voordelen van een cloudoplossing, waaronder flexibele kosten en schaalbaarheid op basis van het pay-per-use model. Hierdoor hoeven er geen investeringen in eigen hardware plaats te vinden, maar profiteert Beaphar voor haar ICT-omgeving wel van de voordelen van de hoge veiligheid van het dubbel uitgevoerde datacenter van Unica Schutte ICT.

Erwin Kaal, ICT-manager bij Beaphar, is blij met Unica Schutte ICT als nieuwe partner: ”We hebben een aanbesteding uitgeschreven voor het outsourcen van onze ICT-omgeving. Unica Schutte ICT kwam bij de beantwoording van de aanbesteding als beste uit de bus. Niet alleen beschikt zij over de benodigde ISO- en ISAE-certificaten, maar ook sluit de geboden oplossing van Unica Schutte ICT het beste aan op de eisen en wensen van Beaphar. Tenslotte was er sprake van een ‘klik’ tussen de betrokkenen van beide bedrijven. Daarmee denken wij de juiste ICT partner te hebben gekozen.”

Gerard Tijink, directeur van Unica Schutte ICT, sluit af: “We zijn blij dat we met Beaphar dit partnership mogen aangaan. We gaan vol vertrouwen een goede samenwerking tegemoet.”

Gerard Tijink, directeur bij Unica Schutte ICT (links) en Daan Aa, directeur bij Beaphar (rechts), schudden elkaar de hand op een goede samenwerking