CurTec maakt naadloze overstap naar datacenter Unica Schutte ICT

Publicatie datum
Paragrafen


CurTec heeft onlangs een nieuw vierjarig contract afgesloten met Unica Schutte ICT. Het bedrijf uit Rijen is al jaren klant van Unica Schutte ICT en kiest nu voor een private cloud oplossing van de ict-dienstverlener. Dat betekent dat de complete ict-infrastructuur van CurTec ondergebracht wordt in de datacenters van Unica Schutte ICT. Een grote stap voor CurTec, dat zich als productiebedrijf geen stilstand kan veroorloven en daarnaast te maken heeft met strenge eisen vanuit de farmaceutische klanten.

Curtec

CurTec was daarom in eerste instantie terughoudend om de ict-infrastructuur uit handen te geven maar het bedrijf besefte dat uitbesteding met de huidige stand van de techniek veel voordelen oplevert. De datacenter-omgeving van Unica Schutte ICT biedt meer flexibiliteit en beter zicht op de kosten. Daarnaast is de omgeving vele malen duurzamer en is op- en afschalen eenvoudiger. Niels Heerkens, manager finance en ict bij CurTec: ‘Tot nu toe hadden we alle apparatuur hier in eigen huis, zo waren we niet afhankelijk van leveranciers en was het tastbaar voor ons.

Maar de overstap naar een extern datacenter was voor ons bespreekbaar als de continuïteit, stabiliteit en betrouwbaarheid van onze ict-infrastructuur gegarandeerd kon worden. Door alle risico’s te benoemen hebben we geconcludeerd dat het datacenter van Unica Schutte ICT minstens zoveel zekerheid biedt als wanneer de ict-omgeving bij ons in eigen huis zou staan. De risico’s worden met deze oplossing ondervangen.’

Terughoudendheid weggenomen

Peter van den Broek, accountmanager industrie bij Unica Schutte ICT. ‘In het voortraject hebben we het managementteam van CurTec stap voor stap meegenomen en de terughoudendheid wat betreft het uit handen geven van de ict-infrastructuur bij hen weggenomen. Samen hebben we het datacenter van Unica Schutte ICT bekeken en uitgelegd dat we door het toepassen van redundantie op verschillende manieren de risico’s op uitval kunnen minimaliseren en daarmee productiestilstand kunnen proberen te voorkomen bij CurTec.’ Ook is er redundantie op de verbindingen doordat er gebruik wordt gemaakt van twee types, namelijk koper en glas bij twee verschillende providers. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van twee verschillende wijkcentrales in de buurt van CurTec. ‘De oplossing is er dus volledig op geënt om uitval van systemen tot een minimum te beperken’, aldus Van den Broek.

Ondertekening

Rekening houden met productie

De oplevering heeft ongeveer vier maanden in beslag genomen en bevindt zich nu in de laatste fase. Heerkens: ‘Het traject met Unica Schutte ICT is goed verlopen, de deadlines die we hadden gesteld waren flexibel en daardoor konden we oplevermomenten verschuiven naar weekenden waarin de productie stil lag bij ons om belangrijke veranderingen door te voeren. De kennis en kunde bij Unica Schutte ICT is goed en met name de flexibiliteit om die weekenden te gebruiken, was heel prettig.

Ons doel was dat de medewerkers bij het inloggen op maandagochtend na de overstap naar het datacenter niets zouden merken. Dat is gelukt’, vertelt Heerkens. ‘Van de overstap naar het datacenter hebben onze medewerkers niets gemerkt, dat hebben ze wel van de overstap naar een nieuwe Windows- en Office-versie. Dat betekende een nieuwe werkwijze voor de meeste medewerkers, maar onze organisatie is wel wat gewend en kan daar goed mee omgaan.’

Voorbeeld voor andere productiebedrijven

Van den Broek: ‘De overgang naar ons datacenter moest soepel verlopen voor CurTec. Het bedrijf produceert verpakkingen voor de farmacie en die branche eist dat er door track-en-trace volledig inzicht is in het productieproces. Uitval kan dan tot grote problemen leiden. Voor Unica Schutte ICT was dit een mooi project en CurTec is een goed voorbeeld voor andere productiebedrijven die in beginsel terughoudend zijn om hun ict-componenten te verplaatsen naar een extern datacenter.’


Over CurTec

CurTec ontwikkelt, produceert en distribueert high performance verpakkingen. De kunststof verpakkingen onderscheiden zich door kwaliteit, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en design. Bij CurTec werken 130 medewerkers en het heeft vestigingen in acht landen.