Cybercrime serieuze criminaliteit

Publicatie datum
Paragrafen

Niet alleen consumenten, maar ook bedrijven zijn steeds vaker het slachtoffer van een cyberaanval. De impact van een hack, phishing mail of uitval van ICT-systemen is even groot als de schade na een grote brand, maar serieuze bescherming tegen cybercrime staat nog niet overal op de agenda. Het is belangrijk om in actie te komen, maar hoe beveilig je je systemen en voorkom je dat data gestolen wordt?

Cybercrime is serieuze criminaliteit geworden, waar tegenwoordig meer geld in omgaat dan in drugshandel. Voor bedrijven is het risico enorm, ook al ziet nog niet elk bedrijf de kwetsbaarheden in. Juist het gedigitaliseerde Nederland, dat qua internetgebruik tot de wereldwijde koplopers behoort, is kwetsbaar voor digitale aanvallen, zo stelt het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) in haar onderzoek ‘Cybersecuritybeeld Nederland 2016’.

Dat is geen rooskleurig uitgangspunt, zo beseft ook Dennis van Hoof. Als Risk & Compliance Officer bij Unica Schutte ICT helpt hij klanten in het opstellen van maatregelen om cybercrime te voorkomen.

Lees het artikel in de digitale versie van relatiemagazine CommUNICAtie (PDF).