Datalek-expert Brenno de Winter spreekt op kennisevent cybersecurity en datalekkage Unica ICT Solutions

Publicatie datum
Paragrafen

In de eerste helft van 2019 zijn 11.906 meldingen van datalekken binnengekomen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Als die trend zich voortzet, verwacht de autoriteit voor heel 2019 een stijging van 14 procent ten opzichte van vorig jaar. De meeste datalekken worden gemeld vanuit de zorg (31 procent), de financiële sector (20 procent) en overheidsorganen (19 procent). Deze sectoren steken er elk jaar met kop en schouders bovenuit als het gaat om datalekmeldingen. 

Iemand die al ruim 2.000 datalekken heeft onderzocht en daarover verschillende boeken heeft geschreven, is Brenno de Winter. Een bevlogen expert op het gebied van informatiebeveiliging, privacy en ICT. Al op vijfjarige leeftijd schreef hij zijn eerste computerprogramma en een paar jaar later ontdekte hij de zwakheden van de technologie en kwam in contact met de hackerscene. 

Bescherm je tegen hackers én digibeten 

In zijn laatste boek ‘Survivalgids voor de digitale jungle’, beschrijft De Winter een praktische en pragmatische aanpak van informatieveiligheid zonder het te oversimplificeren. ‘Wie het onderwerp serieus benadert, praat niet meer over cybercrime alsof het al te laat is. Je praat over beveiliging juist omdat het nog niét te laat is. Verbeter je kansen tegen spionnen, criminelen, hackers en ja, zelfs de digibeten’, aldus De Winter. 

Brenno de Winter is de afsluitende spreker tijdens de kennissessie ‘Hoe leid ik mijn organisatie door de digitale jungle?’ op dinsdag 10 maart bij Landgoed Klarenbeek. Brenno de Winter geeft tijdens deze kennissessie een keynote 'Survivaltraining door de Digitale Jungle'. Aan de hand actuele voorbeelden, zoals het datalek bij de gemeente Lochem waar De Winter als onderzoeker bij betrokken is, geeft hij bezoekers inzicht en praktische tips hoe een organisatie zich kan wapenen tegen cybercrime en datalekkage.

Sessies over werkplekbeveiliging en de juridische grenzen van de AVG 

Verder wordt tijdens deze gratis toegankelijke kennissessie die georganiseerd wordt door Unica ICT Solutions en JPR Advocaten, met korte themasessies ingegaan op actuele onderwerpen die nu spelen op het gebied van cybersecurity, hacken, datalekkage en AVG-wetgeving. Deze sessies worden verzorgd door advocaten van JPR en security-experts van Unica ICT Solutions. Hier komt zowel de juridische, technische als de menselijke kant aan bod. 

Ook belangstelling om in één middag bijgepraat worden over de laatste securitytrends en risico’s? Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor de kennissessie ‘Hoe leid ik mijn organisatie door de Digitale Jungle?’ op dinsdag 10 maart bij Landgoed Klarenbeek.