ZZG zorggroep verlengt samenwerking met Unica Schutte ICT

Publicatie datum
Paragrafen

De Gelderse zorginstelling ZZG zorggroep heeft de samenwerking met haar ICT-partner Unica Schutte ICT met vijf jaar verlengd. Daarmee werken beide partijen toe naar een samenwerking van maar liefst vijftien jaar. Het eerste decennium van de partnerrelatie werd dan ook naar tevredenheid ingevuld voor ZZG zorggroep. “Unica Schutte ICT is een partner die onze business begrijpt en de zorgprocessen snapt.”

ZZG zorggroep behoort tot de trouwste klanten van Unica Schutte ICT en was één van de eerste care instellingen in Nederland die tien jaar geleden voor uitbesteding van haar ICT-omgeving koos. Al die jaren was Leendert Buijtendijk als Informatie- en IT Manager betrokken vanuit ZZG zorggroep: “We hadden toen al door dat in eigen huis houden van de ICT-omgeving beperkingen ging opleveren in continuïteit en kennis”, blikt Buijtendijk terug. Dat was in het jaar 2007, toen uitbesteding nog niet zo gangbaar was als tegenwoordig. “We hebben sindsdien gemerkt dat outsourcing de beste weg is om in onze ICT-behoeftes te voorzien. Uitbesteding van onze ICT-omgeving naar Unica Schutte ICT geeft ons de gelegenheid om ons op de ondersteuning van de zorgverlening te richten en zo weinig mogelijk omkijken te hebben naar de ICT-voorzieningen. Die visie past veel meer in de huidige trend in de zorg-ICT”, vindt Buijtendijk.

Flexibiliteit
Buijtendijk is daarnaast blij met de flexibiliteit die de zorginstelling in de samenwerking met Unica Schutte ICT ervaart. “We kunnen naar behoefte op- en afschalen in zowel capaciteit als diensten. Juist in de dynamische zorgsector is het lastig om in te schatten hoe de omvang van de organisatie zich ontwikkelt. De belangrijkste meerwaarde van uitbesteding zit hem in de schaalbaarheid en flexibiliteit”, vindt hij. Toen het contract met Unica Schutte ICT in de loop van dit jaar verliep, twijfelde ZZG zorggroep er dan ook niet aan om de samenwerking te continueren. Buijtendijk: “Onze mensen hebben Unica Schutte ICT leren kennen als een partner die onze business en de zorgprocessen begrijpt. Het is belangrijk om terug te kunnen vallen op een partner die door heeft wat de impact van ICT-problemen kan zijn op de zorgverlening.”

Ook commercieel directeur Ed Staal van Unica Schutte ICT is uiteraard erg tevreden over de verlenging van de samenwerking met de zorginstelling. “ZZG zorgroep is één van onze trouwste klanten, met wie we gezamenlijk een bijzondere ontwikkeling hebben doorgemaakt. Destijds was ZZG één van de eerste partijen die vertrouwde op onze datacenter dienstverlening. We hebben ZZG betrokken bij de doorontwikkeling van ons portfolio. Uiteraard heeft zo’n intensieve samenwerking ons ook nieuwe inzichten opgeleverd om onze diensten verder te verbeteren. Deze bijzondere partnerrelatie houdt niet voor niets al meer dan tien jaar stand”, besluit Staal.

De komende vijf jaar blijft ZZG zorggroep dan ook vertrouwen op de clouddiensten en het beheer op de ICT-omgeving. De verlenging van de samenwerking is bovendien aangegrepen om ook de netwerkverbindingen tussen de diverse locaties van ZZG zorggroep door Unica Schutte ICT in te laten richten.