Microsoft Azure

Public cloud toepassingen zoals Microsoft Azure worden steeds toegankelijker en beter inzetbaar in scenario’s waarbij rekencapaciteit nodig is voor hele specifieke taken. De public cloud is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor de inzet van ontwikkel, test & acceptatie omgevingen. Vaak is er maar tijdelijk (hogere) capaciteit nodig, waarbij een public cloud platform doorgaans de meest kosteneffectieve oplossing is voor de periode waarin de benodigde resources worden gebruikt. 

Verder biedt Microsoft Azure krachtige functionaliteit om de continuïteit van een ICT-omgeving verder te verbeteren. Met behulp van Azure Site Recovery kan Unica ICT Solutions de ICT-omgeving van zijn klanten bijvoorbeeld snel uitwijken naar een redundant datacenter. Doordat er een directe redundante koppeling is tussen de Microsoft Azure datacenters en de datacenters van Unica ICT Solutions, kan dit hybride scenario eenvoudig ingericht worden.

Daarnaast biedt Microsoft Azure diverse cloud diensten voor specifieke functionaliteit. Zo is via Azure een SQL Database of een SQL Datawarehouse ‘as a service’ in te richten, voor grote databases of datawarehouses waarbij in relatief korte tijd veel rekencapaciteit nodig is. Toepassingen op het gebied van business intelligence en KPI-rapportages komen daarmee voor veel organisaties binnen handbereik. De kracht van de Azure cloud kan tenslotte worden ingezet voor machine learning, waarbij patronen uit grote hoeveelheden data herkend kunnen worden. Dit biedt nieuwe toepassingsmogelijkheden zoals voorspellend onderhoud, fraude-detectie, diagnostiek op patiëntinformatie en video- en fotoherkenning.